Μεϊμαράκης: Τα δύσκολα ν/σ θα περάσουν, υπάρχουν πρόθυμοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Μεϊμαράκης: Τα δύσκολα ν/σ θα περάσουν, υπάρχουν πρόθυμοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Ότι «τα δύσκολα νομοσχέδια θα περάσουν από τη Βουλή, καθώς υπάρχουν και αρκετοί πρόθυμοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ που δε θα ήθελαν να δημιουργηθεί μείζον πολιτικό ζήτημα», εκτίμησε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι η πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον φέρνει σε δυσαρμονία και σε αναντιστοιχία με την κοινωνική του βάση, ωστόσο, πρόσθεσε ότι, παρότι θα «υπάρξει ένταση με την κοινωνική του βάση, αυτό δε θα επηρεάσει πολύ την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία».

Αναφερόμενος στην ενότητα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι «η ενότητα δεν είναι πολιτική έννοια και δεν είναι και αυτοσκοπός. Και δε βοηθάει να το συζητάμε και να το ξανασυζητάμε λες και δεν υπάρχει ενότητα».

Ακόμη, μιλώντας για τη σχέση του με τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στις αιτιάσεις του ότι «δεν κάνει γι’ αυτή τη θέση, μπορεί να αξιοποιηθεί κάπου αλλού», επισημαίνοντας όμως ότι μέχρι το συνέδριο του κόμματος δεν προβλέπεται από το καταστατικό διαδικασία αλλαγής ή αμφισβήτησης του γραμματέα.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι η ΝΔ είναι το κόμμα του μέτρου, της μετριοπάθειας και της εθνικής συνεννόησης και έτσι θα πορευτεί υπό την δική του ηγεσία, ενώ αναφερόμενος στις «ακραίες φωνές» σημείωσε ότι «όποιος δεν πειθαρχήσει στις συλλογικές αποφάσεις των κομματικών οργάνων τίθεται από μόνος του εκτός κόμματος».Σχόλια