Μεϊμαράκης: Θα πάω πρώτα στον Τσίπρα για σχηματισμό κυβέρνησης αν κερδίσει η ΝΔ

Μεϊμαράκης: Θα πάω πρώτα στον Τσίπρα για σχηματισμό κυβέρνησης αν κερδίσει η ΝΔ

Ότι θα πάει πρώτα στον Αλέξη Τσίπρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM δήλωσε ΣΧΕΤΙΚΆ ότι «έχουμε μια σκληρότατη πραγματικότητα, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με δήθεν αριστερά ή κεντροδεξιά συννεφάκια». «Εδώ υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση, μια σκληρή πραγματικότητα. Μπορεί να υπάρχουν καλύτεροι, αλλά η τύχη το έφερε και ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει μεταξύ του Τσίπρα και εμένα», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «Είναι διαπλεκόμενοι μέχρι το μεδούλι, όπως οι ίδιοι οι σύντροφοί τους καταγγέλλουν», ζήτησε όμως να μην υπάρξει υποβιβασμός του επιπέδου του πολιτικού λόγου στα τελευταία 24ωρα της προεκλογικής εκστρατείας.

Ακόμη, ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τον τέως πρωθυπουργό να μην προδικάζει την απόφαση των πολιτών, πριν την κάλπη, και χαρακτήρισε «συναρχηγό» του ΣΥΡΙΖΑ τον Πάνο Καμμένο, αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη λίστα Λαγκάρντ.

Επίσης, αναφέρθηκε στη συμφωνία, επισημαίνοντας ότι «μόνο με τις μεταρρυθμίσεις θα υπάρξει περιθώριο βελτίωσης της συμφωνίας, αλλά ο Τσίπρας δεν πιστεύει σ’ αυτές». Στο ίδιο θέμα κατηγόρησε παράλληλα τον κ. Τσίπρα, ότι τα λάθη του κόστισαν 90 δισ. ευρώ στην οικονομία και ότι ήξερε πως οι τράπεζες θα κλείσουν.

«Μας είπε ότι πάει σε εκλογές επειδή τον έριξαν, αλλά δε δοκίμασε ψήφο εμπιστοσύνης», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Τέλος, προειδοποίησε ότι δεν είναι «δεδομένη η στάση της Ν.Δ. στις ψηφοφορίες για τους εφαρμοστικούς νόμους».Σχόλια