Μεϊμαράκης: «Θα προτείνουμε ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο»

Μεϊμαράκης: «Θα προτείνουμε ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο»

«Παρατηρούμε μια εικόνα διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Βουλή. Την πλήρη διάλυση της χώρας εμείς θα τη σταματήσουμε» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής πριν από την ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο.

Παράλληλα, έκανε λόγο για εκβιασμό του κοινοβουλίου ενώ απαίτησε να ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση στη χώρα. «Η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη. Το πρώτη φορά Αριστερά θα γίνει πολύ σύντομα τελευταία φορά Αριστερά και μάλιστα με τις ψήφους των δικών σας βουλευτών», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Εξαπέλυσε, δε, πυρά κατά των χειρισμών της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ενώ αναφερόμενος στα νέα μέτρα είπε πως «δεν μπορεί να ψηφίζει τα νομοσχέδια η αντιπολίτευση».

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση και το κόμμα των ΑΝΕΛ ως «μνημονιακούς» και όπως είπε «η διαχωριστική γραμμή μνημονιακών-αντιμνημονιακών έφυγε».

«Αν πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές, κάντε τις κι εμείς θα σας βοηθήσουμε να δραπετεύσετε. Αρκεί να σωθεί η χώρα. Μην μας θεωρείτε δεδομένους για τις ψηφοφορίες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου», τόνισε ο κ ΜεΪμαράκης και απευθυνόμενος στο πρωθυπουργό επισήμανε πως «όλες οι επιλογές σας έχουν αποδειχτεί ανεπαρκείς».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόεδρο της Βουλής, τονίζοντας πως «έχει δίκιο σε πάρα πολλά γιατί εκβιάζεται το κοινοβούλιο και για όσους πουν ότι κι εμείς το έχουμε κάνει, εμείς κριθήκαμε και σκληρά την 25η Ιανουαρίου».

Επιπλέον, προανήγγειλε τη σύσταση ομάδων εργασίας οι οποίες θα επεξεργαστούν το μνημόνιο.

«Θα παρουσιάσουμε εν συνεχεία ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο, θα το φέρουμε στη ΔΕΘ για να το προχωρήσουμε μαζί και να το προτείνουμε στους εταίρους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μεϊμαράκης.Σχόλια