Μένουμε Ευρώπη… το μήνυμα των πολιτών από το Σύνταγμα

Μένουμε Ευρώπη… το μήνυμα των πολιτών από το Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» από κοινωνικές δυνάμεις που αντιτίθενται στη ρήξη με τους εταίρους, όπως αυτοπροσδιορίζονται.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν προγραμματισμένη για τις 19:30 και είχαν συρρεύσει στο σημείο αρκετές χιλιάδες κόσμου, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Λίγο νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία περίπου 100 αντιεξουσιαστές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της Ευρώπης και του Μνημονίου χωρίς ωστόσο να σταθούν, ενώ μεταξύ των συγκεντρωμένων σημειώθηκαν μικροεντάσεις.

Όπως ξεκαθαρίζουν στο σημερινό τους κάλεσμα οι διοργανωτές της εκδήλωσης, η πρωτοβουλία «ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες και όχι σε κόμματα».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη περίπου 10.000 πολίτες κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ μιας συμφωνίας με τους εταίρους και της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, οι οποίοι κρατούσαν ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες.

Αναλυτικά το κάλεσμα των διοργανωτών για τη σημερινή διαδήλωση:

«Πολίτες της Αθήνας, την Δευτέρα πραγματοποιείται μια ακόμα Σύνοδος Κορυφής στην Ευρώπη η οποία θα είναι καθοριστική για την χώρα μας. Η κλεψύδρα αδειάζει και το καράβι Ελλάδα πλησιάζει ακυβέρνητο στα βράχια. Οι χειρότεροι φόβοι μας καθημερινά τείνουν να γίνουν πραγματικότητα. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση των πολιτών της Αθήνας την περασμένη Πέμπτη, μας έδειξε το δρόμο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Να βγούμε στους δρόμους και στις πλατείες πολλοί περισσότεροι, να βροντοφωνάξουμε και πάλι ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι επεξεργάζονται σχέδια GREXIT, δραχμής και μετατροπής της χώρας μας σε νησίδα «δημοκρατίας» σταλινικού τύπου. Εμείς οι πολίτες που απαιτούμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στο Ευρώ, που απαιτούμε να παραμείνει μέλος της μεγάλης Δημοκρατικής Κοινότητας, πρέπει να είμαστε και πάλι στο Σύνταγμα την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:30 κρατώντας μόνο Ελληνικές και Ευρωπαϊκές σημαίες και τις σφυρίχτρες μας. Η Πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες και όχι σε κόμματα. Είναι ευπρόσδεκτοι να βοηθήσουν όλοι ανεξαιρέτως».

Σημειώνεται, τέλος, πως ανάλογες συγκεντρώσεις υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ θα διεξαχθούν παράλληλα με αυτή της Αθήνας και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης, τα Ιωάννινα και την Κέρκυρα.

Σχόλια