Μαίρη Κατράντζου: «Υπάρχει μια ξεχωριστή θέση στην κόλαση για τις γυναίκες που δεν βοηθούν άλλες γυναίκες»

Μαίρη Κατράντζου: «Υπάρχει μια ξεχωριστή θέση στην κόλαση για τις γυναίκες που δεν βοηθούν άλλες γυναίκες»

Ευγενική, έξυπνη και με αίσθηση του χιούμορ. Αυτή την εντύπωση έκανε η καταξιωμένη, νεαρή σχεδιάστρια μόδας, Μαίρη Κατράντζου, στη μεγάλη θαυμάστρια της, Λάια Γκαρσία, όταν τελικά  η δημοσιογράφος κατάφερε να πάρει συνέντευξη από την  Ελληνίδα ντιζάινερ. Από την πρώτη στιγμή που η Γκαρσία είδε τα υπέροχα ρούχα της Κατράντζου, ήταν κάτι παραπάνω από έρωτας με την πρώτη ματιά.

Έγινε αυτομάτως εμμονή.

Οι συλλογές της Κατράντζου γράφει η δημοσιογράφος, στη συνέντευξη που πήρε για λογαριασμό του newsletter  «Lenny» της ηθοποιού Λίνα Ντάναμ, έφεραν την υπογραφή ενός εξαιρετικού δημιουργικού μυαλού και τα φορέματα, τα πουκάμισα και οι φούστες της,  με τις απίστευτες στάμπες-από γραμματόσημα μέχρι μπουκάλια αρωμάτων- μπορούσαν να φορεθούν στην πραγματική ζωή και από πραγματικές γυναίκες.  Δημοσιογράφος και συνεντευξιαζόμενη συμφώνησαν ότι τώρα είναι η καλύτερη εποχή για τις γυναίκες στη μόδα, ο δικός τους «χρυσός αιώνας».

Η μεγαλωμένη στην Ελλάδα  Μαίρη Κατράντζου λέει πώς ζωγράφιζε  και ήταν πολύ καλή στη γλυπτική. Αγαπούσε την τέχνη γενικώς. Δεν είχε σκεφτεί τη μόδα ως πεδίο επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Στην πορεία και μετά το IB ( International Baccalaureate) κατέληξε στο ότι θέλει να καταπιαστεί με κάτι δημιουργικό…

 Σχόλια