Μερική απαγόρευση απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων

Μερική απαγόρευση απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προξενήσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο, με μερική απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Αναλυτικότερα, οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίου και τοπικά φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ, δυσκολεύουν τα δρομολόγια, με αποτέλεσμα από τον Πειραιά να πραγματοποιούνται δρομολόγια μόνο μέχρι την Αίγινα, και μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, τα νησιά ανατολικού και βορειανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Παράλληλα, ανοιχτή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Πέραμα- Σαλαμίνα.

Σημειώνεται ότι, από το λιμάνι της Ραφήνας δε θα πραγματοποιηθεί το απογευματινό δρομολόγιο στις 5:30 του πλοίου «Θεολόγος» για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο, ενώ από το Λαύριο δε θα αναχωρήσουν πλοία.

Παράλληλα, η MINOAN LINES γνωστοποίησε στο επιβατικό κοινό με σχετική ανακοίνωση ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, το προγραμματισμένο δρομολόγιο της εταιρίας με το πλοίο CRUISE EUROPA στη γραμμή Πάτρα- Ηγουμενίτσα- Αγκόνα θα ξεκινήσει στις 19:30 το απόγευμα, αντί στις 17:00, από το λιμάνι της Πάτρας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το πλοίο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή του Ιονίου, δε θα προσεγγίσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, συνιστά στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν πριν την αναχώρησή τους, για παν ενδεχόμενο και για την καλύτερη ενημέρωσή τους, με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.
Σχόλια