Μερική εκκένωση του αεροδρομίου του Άμστερνταμ λόγω μεθυσμένου «τρομοκράτη»

Μερική εκκένωση του αεροδρομίου του Άμστερνταμ λόγω μεθυσμένου «τρομοκράτη»

Ένας μεθυσμένος Πολωνός άστεγος, ο οποίος δήλωνε «τρομοκράτης» στάθηκε χθες η αιτία για τη μερική εκκένωση του αεροδρομίου Άμστερνταμ Σίπχολ, τρεις εβδομάδες μετά τις επιθέσεις στο γειτονικό Βέλγιο.

«Δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα γύρω στις 21.30 όπου κατήγγειλαν μια ύποπτη κατάσταση στο Σίπχολ», επεσήμανε η αστυνομία στη σελίδα της στο Facebook.

Τελικά, ένας άνδρας ο οποίος μετέφερε δύο σακίδια συνελήφθη. «Ο ίδιος επιβεβαίωνε ότι ήταν τρομοκράτης κι επομένως τον συλλάβαμε», διευκρινίζει η αστυνομία.

«Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας εξέτασαν τα σακίδια, ενώ στο μεταξύ εκκενώθηκε η πλατεία Jan Dellaert και η λεωφόρος». Ωστόσο, «καμία ύποπτη ουσία δεν εντοπίστηκε και ο αποκλεισμός της περιοχής έληξε γύρω στις 02.00 τοπική ώρα (03.00 ώρα Ελλάδας)», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο Σίπχολ είναι από τα πλέον πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ευρώπης, εξυπηρετώντας πολλούς διεθνείς προορισμούς, ενώ περνούν από αυτό περίπου 50 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Την ίδια ώρα, η ανησυχία στην Ολλανδία έχει αυξηθεί, μετά τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στο Βέλγιο, και τις επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015.Σχόλια