Μέρκελ: Αποδεκτό το αίτημα του Ερντογάν για τη δίωξη Γερμανού κωμικού

Μέρκελ: Αποδεκτό το αίτημα του Ερντογάν για τη δίωξη Γερμανού κωμικού

«Πράσινο φως» για την δικαστική έρευνα εναντίον του Γερμανού κωμικού, Γιαν Μπέμερμαν, με την κατηγορία της «προσβολής ξένου αρχηγού κράτους», έδωσε την Παρασκευή η Άγκελα Μέρκελ, η οποία, ωστόσο, δήλωσε ότι η κυβέρνησή της θα προτείνει την απόσυρση του νόμου περί «προσβολής ξένου αρχηγού κράτους».

Υπενθυμίζεται ότι την οργή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ, Ταγίπ Ερντογάν είχε προκαλέσει σατιρικό ποίημα του Μπέμερμαν, στο οποίο τον συνέδεε, μεταξύ άλλων, με κτηνοβασία, σε ένα σκηνικό με φόντο φωτογραφία του Τούρκου προέδρου και την τουρκική σημαία.

Ο Ερντογάν είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του Γερμανού κωμικού για προσβολή της προσωπικότητάς του και περίμενε από τη γερμανική κυβέρνηση να στείλει στη Δικαιοσύνη τον φάκελο με την πολύ βαρύτερη κατηγορία της «προσβολής ξένου αρχηγού κράτους».

Οι γερμανικές δικαστές αρχές άρχισαν ήδη την έρευνα και σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, ο Μπέμερμαν, ο οποίος βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης τριών ετών – αν και πιθανότερο θεωρείται κάποιο πρόστιμο.Σχόλια