Μέρκελ: Απολύτως αναγκαία η άμεση εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας

Μέρκελ: Απολύτως αναγκαία η άμεση εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας

«Απολύτως αναγκαία» χαρακτήρισε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, την άμεση εφαρμογή της πρόσφατης συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

«Μιλήσαμε για την προσφυγική κρίση, κατά ένα μέρος για το σκέλος ΕΕ – Τουρκίας, όπου χρειαζόμαστε άμεση εφαρμογή των συμφωνηθέντων για να υπάρξει πρόοδος», τόνισε η κ. Μέρκελ, μετά από συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Παράλληλα, αναφερόμενη στα βρετανικά αιτήματα για μεταρρύθμιση της ΕΕ, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι συμφώνησαν με τον κ. Ρέντσι ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός από την πλευρά του, σημείωσε ότι η Ιταλία είναι ανοιχτή στην χρηματοδότηση της Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αναμένει ωστόσο διευκρινίσεις από την ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία μπλοκάρει μέχρι στιγμής το σχέδιο για απόδοση 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία προκειμένου να προσπαθήσει να μειώσει τις προσφυγικές ροές από το έδαφός της προς την Ευρώπη.Σχόλια