Μέρκελ: Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για τις διαπραγματεύσεις – Πρέπει η Ελλάδα να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις

Μέρκελ: Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για τις διαπραγματεύσεις – Πρέπει η Ελλάδα να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις

Στο ελληνικό ζήτημα αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, σε συνέντευξη Τύπου, στο κλείσιμο της Συνόδου των G7 στο Σλος Ελμάου της Γερμανίας.

Η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσε τη συνάντηση που θα έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την Τετάρτη, ενώ σημείωσε ότι στο πλαίσιο της G7 «Συζητήσαμε για την Ελλάδα, όχι πολύ, αλλά το θέμα τέθηκε στην ατζέντα για την παγκόσμια οικονομία. Μιλήσαμε για την κατάσταση στο ευρώ και πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να μάθουν πως πηγαίνουν οι διαπραγματεύσεις».

«Η Ελλάδα θέλω να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά όλα εξαρτώνται από το εάν η χώρα θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε η κ. Μέρκελ, προσθέτοντας ότι η αλληλεγγύη – της ΕΕ και του ΔΝΤ – εξαρτάται από το εάν η Ελλάδα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι «Υπάρχει σημαντική πρόοδος, αλλά δεν υπάρχει πολύς χρόνος για τις διαπραγματεύσεις… Κάθε ημέρα μετράει».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση και για το αν φοβάται πτώχευση της χώρας, απάντησε ότι «όσοι ήταν στο τραπέζι θέλουν να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Υπάρχουν όμως δυο ακόμα θεσμοί και υπάρχουν και κανόνες».

Διαβάστε επίσης:

G7: Όλοι εναντίον μας – «Ο χρόνος σας…τελειώνει»Σχόλια