Μέρκελ: Eπικριτική στο κλείσιμο των συνόρων

Μέρκελ: Eπικριτική στο κλείσιμο των συνόρων

Η Άνγκελα Μέρκελ παρουσιάστηκε επικριτική ενάντια στο κλείσιμο των συνόρων κατά μήκος της Βαλκανικής διαδρομής. Η καγκελάριος της Γερμανίας, σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται όταν ένας λαμβάνει μια απόφαση.

«Αυτό δεν είναι η λύση στο συνολικό πρόβλημα», είπε η κ. Μέρκελ σε προεκλογική εκδήλωση στη Ρηνανία – Παλατινάτο την Τετάρτη. «Δεν μπορούμε οι 27 χώρες να επαναπαυόμαστε και να αφήνουμε μια χώρα μόνη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ραδιοφωνίας Κεντρικής Γερμανίας, η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία προς όφελος και των «28».

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε., εκτίμησε ότι δεν αποφασίζει μόνο η τουρκική κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να έχει ρόλο και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Τσίπρας – Μέρκελ εναντίον Τουσκ

Ο «καυγάς» του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλτ Τουσκ, μέσω twitter, ήρθε να επικυρώσει πως το κλίμα δεν είναι καλό με τον πρωθυπουργό να μην αφήνει αναπάντητες τις «ευχαριστίες» που επέλεξε να στείλει στις χώρες που έκλεισαν τα σύνορά τους.

«O Βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Η Ε.Ε. δεν έχει μέλλον αν προχωρά με μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα. Περιμένουμε ο κ. Τούσκ να επικεντρώνει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των 28 και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν», ήταν η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού.

O κ. Τουσκ απάντησε λέγοντας πως «οι ακανόνιστες ροές μεταναστών κατά μήκος της οδού των δυτικών Βαλκανίων έχουν πλέον σταματήσει», έβαλε τη δική του ερμηνεία στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης του προσφυγικού, που, όμως δεν βρίσκει σύμφωνη την ελληνική πλευρά.

Σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα για άλλη μια φορά ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος η οποία σε προεκλογική της δήλωση πήρε αποστάσεις από τον Πολωνό αξιωματούχο δηλώνοντας πως «το πρόβλημα δεν λύνεται όταν ένας λαμβάνει μια απόφαση».

 Σχόλια