Μέρκελ: Γενναιόδωρη η πρόταση των δανειστών – Δεν υπάρχει σχέδιο Β αν η Ελλάδα απορρίψει τους όρους

Μέρκελ: Γενναιόδωρη η πρόταση των δανειστών – Δεν υπάρχει σχέδιο Β αν η Ελλάδα απορρίψει τους όρους

«Γενναιόδωρη» χαρακτήρισε, και μάλιστα επανειλημμένα, την πρόταση των δανειστών η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μάλιστα επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ότι παρότρυνε τον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση που είχαν το πρωί να την αποδεχτεί.

«Ο κ. Ολάντ κι εγώ μιλήσαμε με τον κ. Τσίπρα για τη διαδικασία και τον ενθαρρύναμε να κάνει αυτό το τελευταίο βήμα και να δεχθεί την γενναιόδωρη πρόταση των θεσμών», ανέφερε χαρακτηριστικά η καγκελάριος της Γερμανίας.

Ακόμα, η κ. Μέρκελ προειδοποίησε ότι «σε περίπτωση που η Ελλάδα απορρίψει τους όρους που ζητούν οι δανειστές, τότε πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β», ενώ υπογράμμισε ότι τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας να κάνει κάποια βήματα προς την πλευρά των πιστωτών της.

Επίσης, σημείωσε πως οι ηγέτες της ΕΕ δεν μπορούν να αναλάβουν να συζητήσουν για τεχνικά ζητήματα που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα, παραπέμποντας ουσιαστικά στο αυριανό, νέο Eurogroup για την Ελλάδα, για τη συνεδρίαση του οποίου η κ. Μέρκελ τόνισε ότι θα έχει αποφασιστική σημασία.

«Ξεφύγαμε από τους όρους του δεύτερου προγράμματος. Παρακαλέσαμε τον κ. Τσίπρα να δεχθεί την συμφωνία», είπε και εξέφρασε την ελπίδα της ότι αύριο, όλοι οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση της Ευρωζώνης θα θελήσουν να φτάσουν σε συμφωνία.

Σημειώνεται τέλος ότι η κ. Μέρκελ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση αναφορικά με το τι θα συμβεί αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο.Σχόλια