Μέρκελ για Αυστρία και Σκόπια: Δε γίνεται να λαμβάνουν αποφάσεις με αποκλεισμό κρατών – μελών

Μέρκελ για Αυστρία και Σκόπια: Δε γίνεται να λαμβάνουν αποφάσεις με αποκλεισμό κρατών – μελών

Την ενόχληση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, αναφορικά με τις κινήσεις της Αυστρίας και των Σκοπίων στο προσφυγικό, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάϊμπερτ.

«Όλοι στην Ευρώπη πρέπει να δρουν από κοινού, αντί να λαμβάνουν αποφάσεις σε κύκλο μερικών κρατών-μελών, με αποκλεισμό άλλων κρατών-μελών», τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να κλείσει τα σύνορα.

«Μπορώ μόνο να τονίσω για άλλη μια φορά τη γενική μας πεποίθηση: ενδιαφερόμαστε για μία κοινή ευρωπαϊκή, συνολική λύση. Μια λύση η οποία θα μειώσει τον αριθμό των παράνομων μεταναστών για όλα τα κράτη-μέλη αισθητά και μόνιμα. Και αυτό βεβαίως γίνεται με το να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες του προβλήματος. Σε αυτό το πλαίσιο η προσέγγισή μας είναι ότι όλοι στην Ευρώπη πρέπει να δρουν από κοινού, αντί να λαμβάνουν αποφάσεις σε κύκλο μερικών κρατών-μελών, με αποκλεισμό άλλων κρατών-μελών», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις πληροφορίες που θέλουν τους πρόσφυγες να αναζητούν νέα περάσματα μέσω της Αλβανίας προς την Ιταλία, ο κ. Ζάϊμπερτ είπε: «Εθνικά συνοριακά μέτρα του ενός ή του άλλου είδους δεν θα οδηγήσουν στο να μην έρχονται πια πρόσφυγες, αλλά στο να αναζητήσουν οι διακινητές νέες διαδρομές».

Φάιμαν: Υποστηρίζω πάντα την Ελλάδα, αλλά δε θα παίρνουμε όλους τους πρόσφυγες

Στη διαβεβαίωση που είχε δώσει πρόσφατα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι θα υποστηρίζει πάντα την Ελλάδα όταν τίθεται θέμα να εμποδιστεί μία πολιτική λιτότητας, αλλά και στην αντίθεσή του να στέλνονται όλοι οι πρόσφυγες στην Αυστρία, αναφέρθηκε από πλευράς του ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».Σχόλια