Μέρκελ: Η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα αφορά όλη την Ευρώπη

Μέρκελ: Η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα αφορά όλη την Ευρώπη

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα με τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών μετά το κλείσιμο της βαλκανικής οδού πρέπει να ανησυχεί ολόκληρη την Ευρώπη και έχει συνέπειες για όλη την Ευρώπη, διαμήνυσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ από το βήμα της Bundestag εν όψει της δεύτερης συνόδου της ΕΕ με την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε πως «μία συμφωνία με την Τουρκία θα πρέπει να συνοδευτεί από συμφωνία μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποδοχή ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων», επιμένοντας στην απόλυτη ανάγκη ευρωπαϊκής λύσης στο προσφυγικό.

Και στρέφοντας ταυτόχρονα το βλέμμα στην εσωτερική πολιτική σκηνή, προειδοποίησε ότι ουδείς πρέπει να «ξεγελαστεί» από τη μικρότερη ροή προσφύγων στη Γερμανία εξαιτίας των κλειστών συνόρων που είχε επιβάλλει η Αυστρία και άλλα κράτη.

«Η παρούσα χαλάρωση (της ροής προσφύγων) στη Γερμανία και άλλα κράτη-μέλη είναι ένα θέμα. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι το άλλο και πρέπει να αποτελεί μεγάλη πηγή ανησυχίας για όλους μας διότι έχει συνέπειες για όλους μας στην Ευρώπη» υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια