Μέρκελ: Οι τρομοκράτες είναι εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων

Μέρκελ: Οι τρομοκράτες είναι εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων

«Οι τρομοκράτες είναι εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων», σημείωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σε έκτακτο διάγγελμά της, αναφερόμενη στην επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ Γερμανοί υπήκοοι.

Ακόμη, η κ. Μέρκελ εξέφρασε την αποφασιστικότητα του Βερολίνου και των διεθνών εταίρων του για την από κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«Σήμερα (η τρομοκρατία) χτύπησε την Κωνσταντινούπολη. Προηγουμένως, το Παρίσι, την Κοπεγχάγη, την Τύνιδα και τόσες άλλες τοποθεσίες. Η διεθνής τρομοκρατία επιλέγει διάφορες τοποθεσίες για τις επιθέσεις της. Ο στόχος της όμως είναι πάντα ο ίδιος: η ελεύθερη ζωή μας, σε ελεύθερες κοινωνίες. Οι τρομοκράτες είναι εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων. Ναι, είναι εχθροί όλης της ανθρωπότητας – είτε στη Συρία, είτε στην Τουρκία, είτε στη Γαλλία, είτε στη Γερμανία. Θα επικρατήσει όμως ακριβώς αυτή η ελευθερία και η αποφασιστικότητά μας να δράσουμε εναντίον αυτών των τρομοκρατών από κοινού με τους διεθνείς εταίρους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ και εξέφρασε την συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών.

Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι μίλησε ήδη με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, οι οποίοι της εξέφρασαν τη συμπαράσταση της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού λαού.

Τέλος, κάλεσε τους Γερμανούς να μην ξεχνούν σήμερα και τους ανθρώπους στην Τουρκία, οι οποίοι, όπως είπε, γίνονται συνεχώς στόχος της τρομοκρατίας. «Αισθανόμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους στην Τουρκία», τόνισε η κ. Μέρκελ.Σχόλια