Μέρκελ: Να κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί το Brexit – Ολάντ: Αναγκαία η συμφωνία

Μέρκελ: Να κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί το Brexit – Ολάντ: Αναγκαία η συμφωνία

Υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μίλησαν η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος, από την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου συζητείται το Brexit και το προσφυγικό.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», διεμήνυσε προσερχόμενη η Άνγκελα Μέρκελ.

«Αυτό που με απασχολεί σήμερα είναι το μέλλον της Ευρώπης. Σε ό,τι αφορά στη Μεγάλη Βρετανία, τους πρόσφυγες, την ανάπτυξη, την καταπολέμηση της ανεργίας, την αγροτική κρίση», ήταν η δήλωση του Φρανσουά Ολάντ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «αναγκαία» μια συμφωνία με τη Βρετανία, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι πιθανή εφόσον πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις.

«Η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να μείνει στην ΕΕ, αλλά στο πλαίσιο των θεμελιωδών αρχών της Ένωσης», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, αφού διαφορετικά και ένα άλλο κράτος μέλος μπορεί να ζητήσει εξαιρέσεις. «Μπορούμε να έχουμε ένα συμβιβασμό, αλλά πρέπει να πηγαίνει την Ευρώπη μπροστά όχι να τη σταματάει», πρόσθεσε ο ίδιος.Σχόλια