Μέρκελ: Νέες πιέσεις για την κρίση των προσφύγων

Μέρκελ: Νέες πιέσεις για την κρίση των προσφύγων

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ αντιμετώπισε χθες νέες πιέσεις από στελέχη της παράταξής της που απαιτούν να λάβει μέτρα για να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που φθάνουν στη Γερμανία, καθώς απομένουν πλέον μερικές ώρες ως την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας που είναι αφιερωμένη σε αυτό το θέμα.

Περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να σωθούν από τους πολέμους και τις στερήσεις στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και στην Ασία αναμένεται να φθάσουν στο έδαφος της Γερμανίας μέσα στη χρονιά?η πλειονότητα των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη?και οι τοπικές αρχές δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να αντεπεξέλθουν.

Η Μέρκελ δέχεται έντονες πιέσεις από στελέχη του κόμματός της, της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), και του αδελφού του βαυαρικού κόμματος, της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) να αλλάξει πορεία και να αναιρέσει την πολιτική ανοικτών θυρών που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα. Η καγκελάριος δέχθηκε χθες νέες προειδοποιήσεις.

«Η μετανάστευση πρέπει να περιοριστεί σε μια διάσταση που δεν υπερβαίνει την αποδοχή της κοινωνίας και εγγυάται την ικανότητα της χώρας να επιτυγχάνει την ενσωμάτωση μακροπρόθεσμα», ανέφεραν στελέχη των συντηρητικών που είναι αρμόδια για την εσωτερική πολιτική, τόσο σε κρατιδιακό όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο, έπειτα από μια συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Η Γερμανία δεν μπορεί να υποδεχθεί όλους τους πρόσφυγες και τους εκτοπισμένους, πρόσθεσαν στην ανακοίνωσή τους τα στελέχη της συντηρητικής παράταξης.

Σε ομιλία της στην Μπούντεσταγκ την Τετάρτη η Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει να ασκεί την πολιτική που εφαρμόζει, αψηφώντας τις επικρίσεις από το εσωτερικό και από το εξωτερικό, οι οποίες εντείνονται εξαιτίας των φόβων για την ασφάλεια που ήγειραν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.Σχόλια