Μέρκελ: Περιμένουμε τις προτάσεις της Ελλάδας για να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις

Μέρκελ: Περιμένουμε τις προτάσεις της Ελλάδας για να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις

Τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα περιμένει η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να πάρει και η ίδια θέση στο θέμα, και να ξεκινήσει τις συζητήσεις με τη χώρα μας, σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια νωρίτερα το μεσημέρι.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης, ερωτηθείσα για το θέμα της Ελλάδας, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει «μεμονωμένα όλες τις λεπτομέρειες που διαδίδονται», και ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται ακόμη τα σχέδιά της αναφορικά με το χρέος.

«Είναι ξεκάθαρο πως η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται ακόμη τις θέσεις της, κάτι που είναι παραπάνω από κατανοητό, αν σκεφτεί κανείς πόσες λίγες ημέρες ανέλαβε καθήκοντα», είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, απέφυγε να σχολιάσει τη νέα δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν ζητά πλέον διαγραφή αλλά ανταλλαγή του ελληνικού χρέους.

Υπενθυμίζεται πως οι παραπάνω δηλώσεις της κ. Μέρκελ, έρχονται μόλις δύο ημέρες πριν τη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο Βερολίνο, όπου και αναμένεται να υπάρξει μια πρώτη «γεύση» των γερμανικών προθέσεων.


Σχόλια