Μέρκελ σε Ερντογάν: Η επαναφορά της θανατικής ποινής θα σημάνει το τελος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Μέρκελ σε Ερντογάν: Η επαναφορά της θανατικής ποινής θα σημάνει το τελος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, κατέστησε σαφή την αντίθετη στάση της ως προς την επαναφορά της θανατικής ποινής λέγοντας πως εάν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί τότε οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα λάβουν τέλος.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης αυτής, η κ. Μέρκελ υπογράμμισε με «μεγάλη σαφήνεια» στον κ. Ερντογάν ότι η Γερμανία, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, αντιτίθενται στη θανατική ποινή επεσήμανε ότι αυτή δεν είναι «σε καμία περίπτωση συμβατή με μια εισδοχή στην ΕΕ», ανέφερε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο κ. Ζάιμπερτ είχε σημειώσει ήδη νωρίτερα, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, τη θέση του Βερολίνου ότι «η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα σήμαινε το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Επιπλεόν η κ. Μέρκελ ζήτησε εκ νέου απο τον Ερντογάν να σεβαστεί το κράτος του δικαίου σκεπτόμενη την αναφορά του τελευταίου, την Κυριακή σχετικά με την ενδεχόμενη επαναφορά της θανατικής ποινής σε ισχύ στην Τουρκία, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τη νύχτα της Παρασκευής.Σχόλια