Μέρκελ: Σημείο καμπής για τη Γερμανία η προσφυγική κρίση – Θα βγούμε ισχυρότεροι

Μέρκελ: Σημείο καμπής για τη Γερμανία η προσφυγική κρίση – Θα βγούμε ισχυρότεροι

«Σημείο καμπής» για τη γερμανική πολιτική, χαρακτήρισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την προσφυγική κρίση, εκτιμώντας παράλληλα ότι η χώρα της θα βγει ισχυρότερη από αυτήν και όχι ασθενέστερη.

Η προσφυγική κρίση «θα αλλάξει σημαντικά την πολιτική μας και θα θέσει και πάλι νέες προτεραιότητες. Κάθε εποχή έχει τις δικές της απαιτήσεις. Αν σκεφτούμε τους πρόσφυγες, τότε θα παρατηρήσουμε ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία, στο Αφγανιστάν, δεν συμβαίνει πλέον κάπου μακριά, αλλά στην πόρτα μας. Και μας επηρεάζει», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.

Ακόμη, προσέθεσε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να κάνει πολλά και αναφέρθηκε ειδικά στην καταπολέμηση των αιτίων της φυγής των ανθρώπων από την πατρίδα τους και στην ανάγκη να διατεθούν περισσότερα χρήματα στις περιοχές της κρίσης, «διότι δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα στη Γερμανία», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, και δήλωσε αποφασισμένη να διαχειριστεί την κρίση ώστε στο τέλος η Γερμανία να είναι ισχυρότερη.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Καγκελαρίας, Πέτερ Αλτμάιερ, σε συνέντευξή του στην Saarbruecker Zeitung, απέρριψε την κριτική εναντίον της καγκελαρίου και δήλωσε πεπεισμένος ότι η κ. Μέρκελ διαθέτει αρκετή στήριξη ώστε να παραμείνει αδιαμφισβήτητη ως το τέλος της θητείας της. Αναφερόμενος, μάλιστα, στην κριτική που ασκούν οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), χαρακτήρισε «απολύτως φυσιολογικό» να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα.Σχόλια