Μέρκελ: Στη Σύνοδο Κορυφής θα πιέσω για εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, αντί για κλείσιμο συνόρων

Μέρκελ: Στη Σύνοδο Κορυφής θα πιέσω για εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, αντί για κλείσιμο συνόρων

Ότι θα πιέσει για την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής, αντιδιαστέλλοντάς την στις φωνές για κλείσιμο των συνόρων, τόνισε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχιου.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής δε θα συζητηθούν νέες ποσοστώσεις κατανομής προσφύγων ανά χώρα – μέλος της ΕΕ, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αστείο, δεδομένου ότι λιγότεροι από 1.000 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί με βάση τα ήδη ισχύοντα ποσοστά.

Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, κεντρικό ζήτημα θα είναι το κατά πόσον η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποφασιστικά το πρόβλημα της μετανάστευσης, ή εάν οι 28 χώρες θα καταφύγουν σε κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας – ΠΓΔΜ και Ελλάδας – Βουλγαρίας, με όλες τις επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια κίνηση για την Ελλάδα, την ΕΕ και τη ζώνη Σένγκεν.

«Θα παλέψω με όλη μου τη δύναμη ώστε την Πέμπτη και την Παρασκευή να υιοθετηθεί η λύση της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας», κατέληξε η κ. Μέρκελ.Σχόλια