Μέρκελ: Θα ενισχυθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για το ουκρανικό ζήτημα, αν κριθεί αναγκαίο

Μέρκελ: Θα ενισχυθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για το ουκρανικό ζήτημα, αν κριθεί αναγκαίο

Ότι, αν κριθεί αναγκαίο, θα ενισχυθούν οι κυρώσεις οι οποίες επιβάλλονται σε βάρος της Ρωσίας, για την ανάμειξή της στην κρίση στην Ουκρανία, διεμήνυσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Αναλυτικότερα, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της G7 είναι έτοιμοι, εάν κριθεί αναγκαίο, να ενισχύσουν τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, και επανέλαβε ότι επιθυμούν, Ρωσία και Ουκρανία, να τηρήσουν πλήρως τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που συμφωνήθηκε τη 12η Φεβρουαρίου στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και την ουκρανική κυβέρνηση.

«Εάν η κατάσταση κλιμακωθεί, πράγμα το οποίο δεν επιθυμούμε, θα ενισχύσουμε τις κυρώσεις εάν η κατάσταση το καταστήσει αναγκαίο, όμως πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να προχωρήσει η πολιτική διαδικασία του Μινσκ», τόνισε η κ. Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου με την οποία έκλεισε η διήμερη σύνοδος της G7 στη Βαυαρία.

Τέλος πρόσθεσε ότι και «Η άρση των κυρώσεων συνδέεται με την τήρηση των συμφωνιών του Μινσκ».

«Ανησυχούμε για την πρόσφατη κλιμάκωση των μαχών στη γραμμή επαφής. Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για την πλήρη τήρηση της εκεχειρίας και την απόσυρση όλων των βαρέων όπλων που έχουμε απευθύνει σε όλα τα μέρη», αναφέρεται παράλληλα στο επίσημο ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής της G7.Σχόλια