Μεσαιωνικές πρακτικές από γιατρούς στη Σουηδία: Υποβάλλουν κορίτσια σε τεστ παρθενίας, παρά τη θέλησή τους! (βίντεο)

Μεσαιωνικές πρακτικές από γιατρούς στη Σουηδία: Υποβάλλουν κορίτσια σε τεστ παρθενίας, παρά τη θέλησή τους! (βίντεο)

Ένα απίστευτο σκάνδαλο αποκάλυψαν Σουηδές δημοσιογράφοι, αναφορικά με τις μεσαιωνικές, όπως αποδεικνύεται, πρακτικές του ιατρικού κλάδου της χώρας τους.

Αναλυτικότερα, μυστική έρευνα που διεξήχθη από δημοσιογράφους, αποκαλύπτει ότι γιατροί της σκανδιναβικής χώρας υποβάλουν σε τεστ παρθενίας έφηβες κοπέλες, παρά τη θέλησή τους, προκειμένου να μάθουν οι οικογένειές τους αν τα παιδιά τους έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή!

Μάλιστα, σε κρυφό βίντεο που γυρίστηκε από δημοσιογράφους, γιατροί από όλη τη Σουηδία εμφανίζονται να συμφωνούν στα παράνομα τεστ παρθενίας που τους ζητούν βαθιά θρησκευόμενες οικογένειες, προκειμένου να μάθουν αν οι κόρες τους έχουν κάνει σεξ.

Δύο γυναίκες δημοσιογράφοι κατάφεραν να παγιδεύσουν τους Σουηδούς γιατρούς. Η μία παρίστανε τη θεία και η άλλη τη 17χρονη ανιψιά της. Στο βίντεο, η φερόμενη ως θεία ζητεί από τη γιατρό να υποβάλει σε τεστ παρθενίας την ανιψιά της και μάλιστα να της χορηγήσει και πιστοποιητικό παρθενίας. Όλα αυτά χωρίς τη θέληση της κοπέλας.

Ακόμη, ένας από τους γιατρούς που εντόπισαν οι δύο δημοσιογράφοι ισχυρίζεται ότι έχει κάνει εκατοντάδες τεστ παρθενίας ακόμα και σε παιδιά.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έσπευσαν να καταδικάσουν την απαράδεκτη αυτή πρακτική.

«Σε μία χώρα η οποία διεθνώς διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην προστασία των γυναικείων δικαιωμάτων, μου είναι σχεδόν αδιανόητο να ακούω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στη Σουηδία», υποστηρίζει η Λιζλ Γκέρνχολτς, εκπρόσωπος της οργάνωσης Human Right Watch. Ένα από τα θύματα αυτή της πρακτικής μίλησε για την αηδιαστική, όπως τη χαρακτήρισε, εμπειρία της, δίχως να αποκαλύψει την ταυτότητά της.

Μια άλλη κοπέλα, η Σάρα, υποστηρίζει ότι η βαθιά θρησκευόμενη οικογένειά της την εξανάγκασε να αρραβωνιαστεί τον ξάδερφό της σε ηλικία 13 ετών και δύο χρόνια αργότερα, τη συνόδευσαν στο γιατρό προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ παρθενίας. «Αισθάνομαι ακόμα ντροπή γιατί κανείς δεν μπορεί να δει την αλήθεια. Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι άλλοι, αλλά δεν μπορώ καν να σκεφτώ ότι κάποιος με εξέτασε για να δει αν είμαι παρθένα. Είναι πράγματι αηδιαστικό».Σχόλια