Μεσαιωνικό πάρτι στην Ι.Σ. της Εκκλησίας της Κύπρου: Αφόρισαν θεολόγο για τις απόψεις του (video)

170 2

Σε μια απόφαση που επιστρέφει τις μνήμες των ανθρώπων πολλές δεκαετίες πίσω οδηγήθηκε η Ι.Σ. της Εκκλησίας της Κύπρου η οποία έδιωξε από τους κόλπους της έναν θεολόγο και μάλιστα πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ που είχε κατ’ επανάληψη ταχθεί υπέρ των ελευθεριών των ομοφυλοφίλων αλλά και των εκτρώσεων.

Θύμα του νέου Μεσαίωνα που, όπως στην μείζονα Ευρώπη δείχνει να ανατέλλει εκ νέου και στην Κύπρο, ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης τον οποίο η κυπριακή Εκκλησία αποφάσισε να αφορίσει, «μέχρι αυτός να ανανήψει», μέχρι δηλαδή «να αποκηρύξει τις απόψεις του και ζητήσει το έλεος του Θεού».

Την είδηση η οποία, ακροβατεί μεταξύ ακραίου φασισμού αλλά και άλλο τόσο ακραίας γελοιότητας, μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την διατύπωση πως «η Συνοδική Επιτροπή κατέληξε στον αφορισμό, «για τις κακοδοξίες, τις εσκεμμένες παρερμηνείες, το χλευαστικό τρόπο αναφοράς στην πίστη, στα ήθη και στις παραδόσεις και για την αήθη συμπεριφορά του απέναντι σ’ αυτή και την Ιερά Σύνοδο».Join the Conversation

2 comments

 1. Δήμος Απάντηση

  Ti λές ρε τύπε!
  Πού ξέρεις εσύ για μεσαίωνα!
  Ξέρεις τί γινόταν στο μεσαίωνα και μιλάς;Μου παρομοιάζεις τον αφορισμό με μεσαίωνα και φασισμό;Μα πας καλά;
  Πότε η Εκκλησία ήτανε υπέρ των εκτρώσεων και των γάμων των ομοφυλόφιλων;Γιατί να αλλάξει;επειδή το είπε ο Θεός; Η επειδή το είπε ο Ανθρωπος;
  Αρχίσαμε να χτυπάμε όλα ταήθη και τα έθιμα σε αυτούς τους τόπους χωρίς να λογαριάζουμε κανένα!
  Εσύ ρε συγγραφέα αυτού του άρθρου τί είσαι;Μασώνος ή πλανεμένος;

  1. ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ Απάντηση

   Όσον αφορά το ερώτημά σας «πού ξέρω εγώ για μεσαίωνα» (!!!), θα ήθελα να σας ενημερώσω πως έχει εφευρεθεί η τυπογραφία (δόξα τω Γουτεμβέργιω) και ως εκ τούτου και τα βιβλία. Για τα υπόλοιπα (επίσης) ουδεμία σοβαρή συζήτηση δεν θα μπορούσε να λάβει χώρα, και ως εκ τούτου σας χαιρετώ.