Μέσω του Playstation 4 επικοινωνούσαν οι Τζιχαντιστές

Μέσω του Playstation 4 επικοινωνούσαν οι Τζιχαντιστές

Απίστευτο και όμως αληθινό! Μέσω της γνωστής κονσόλας βρήκαν δίαυλο επικοινωνίας οι Τζιχαντιστές για να οργανώσουν τις επιθέσεις τους.

«Je suis IS»! Το δίκτυο της αγαπημένης παιχνιδομηχανής της Sony, Playstation 4, αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας των ανταρτών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ISIL ή ISIS, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών,  Jan Jambon.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξανόμενη χρήση της κονσόλας παιχνιδιών από τους αδίστακτους τρομοκράτες, ενώ επισήμανε σε δραματικό τόνο ότι οι Βρυξέλλες διαθέτουν ένα άκρως «αδύναμο» δίκτυο ενάντια στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
«Αυτή η σκέψη με κρατά άγρυπνο. Όταν ένας άντρας πίσω από έναν υπολογιστή επικοινωνεί με τζιχαντιστές. Το Playstation 4 είναι τρομερά δύσκολο να ανιχνευθεί», υπερτόνισε.

Το παρελθόν της διάσημης παιχνιδομηχανής όμως δεν είναι και τόσο αθώο καθώς και στο παρελθόν είχε εμπλακεί σε παρόμοια υπόθεση, όταν ένας έφηβος κατέβαζε σχέδια για βομβιστικές επιθέσεις σε πρόγραμμα του Playstation 4.

 Σχόλια