Μετά τη Ρίγα αντιμέτωπος με τα εσωκομματικά ο Τσίπρας

Μετά τη Ρίγα αντιμέτωπος με τα εσωκομματικά ο Τσίπρας

Μετά την δύσκολη αποστολή του πρωθυπουργού στην Ρίγα της Λετονίας όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής των μελών κρατών της Ε.Ε, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για την πολύ δύσκολη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Οι εργασίες ανοίγουν στη 13:00 το μεσημέρι με την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αναμένεται ότι θα ενημερώσει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, και τους βουλευτές, συνολικά περίπου 350 άτομα, για τις επαφές του με τους ξένους ηγέτες και το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να υποστηρίξει τις σκληρές διαπραγματεύσεις μέσα στους κύκλους της Ευρωζώνης και θα υπενθυμίσει στο κομματικό κοινό οτι η συμφωνία δεν θα καταπατά τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει ενώ παράλληλα θα επαναλάβει οτι η ρήξη δεν είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης αρα αν προέλθει θα έλθει από την άλλη πλευρά.

Το κλίμα που προσπαθεί να επιβάλει και στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι μία συγκρατημένη αισιοδοξία, ωστόσο, θα πρέπει να διασκεδάζει και τις άσχημες εντυπώσεις που έχουν αφήσει οι δηλώσεις Σόιμπλε-Λαγκάρντ που δείχνουν ότι ουσιαστική πρόοδος δεν έχει υπάρξει μεταξύ των δύο μερών, Ελλάδας- δανειστών.

Ωστόσο, είναι αναπόφευκτη η κριτική, κυρίως από τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας τα οποία εδώ και καιρό εισηγούνται στον Αλέξη Τσιπρα την ρήξη με τους εταίρους και διαδικασίες για την ένταξη εθνικού νομίσματος. Η προσοχή είναι στραμμένη εκ των πραγμάτων στην Αριστερή Πλατφόρμα και στον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη που ακόμη και χθες είπε ότι μόνο μία συμφωνία που θα σέβεται το προεκλογικό πρόγραμμα θα γίνει δεκτή από την κυβέρνηση και ότι οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμοστούν απολύτως.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δύο μικρότερες αριστερές τάσεις που διαθέτουν βουλευτές στις τάξεις τους, η ΔΕΑ του κ. Αντώνη Νταβανέλου με τρεις βουλευτές και η ΚΟΕ του κ. Ρούντι Ρινάλντι που διαθέτει πέντε βουλευτές. Να θυμίσουμε ότι η Κομμουνιστική τάση μαζεύει ήδη υπογραφές στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε η ηγεσία να επιλέξει την ρήξη με τους Ευρωπαίους…

Γι’ αυτό και πολλοί λένε ότι η σημερινή και η αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα είναι ένα απο τα τελευταία τεστ για την διερεύνηση των προθέσεων των μελών του κόμματος, ειδικά των βουλευτών λίγο πριν -εάν και εφόσον έχουμε συμφωνία- την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων στην Βουλή…Σχόλια