Μετά τις εκλογές η απόφαση του ΣτΕ για την «Ελληνικός Χρυσός»

Μετά τις εκλογές η απόφαση του ΣτΕ για την «Ελληνικός Χρυσός»

Μετά τις εκλογές αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά με την προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός εναντίον της απόφασης του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη, για την ανάκληση των τεχνικών μελετών της εταιρείας.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών τους ΣτΕ, όπου παρέστησαν οι εκπρόσωποι και οι δικηγόροι και των τριών πλευρών που εμπλέκονται στην υπόθεση, της εταιρείας, των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την αναστολή των εργασιών, και του δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ έδωσε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 προκειμένου να υποβληθούν τόσο από την πλευρά της εταιρείας, όσο και από την πλευρά του δημοσίου, διευκρινιστικά υπομνήματα, προκειμένου ο φάκελος της υπόθεσης να είναι πλήρης.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απόφαση του εισηγητή, από την οποία θα εξαρτηθεί η συνέχεια της μεταλλευτικής δραστηριότητας της Ελληνικός Χρυσός, αλλά και το μέλλον των εργαζομένων σε ό,τι αφορά στις θέσεις εργασίας τους.

Σημειώνεται πως παρόντες σήμερα έξω από το ΣτΕ ήταν περισσότεροι από 70 μεταλλωρύχοι, οι οποίοι εδώ και μέρες διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και ζητούν την άμεση επανεκκίνηση των εργασιών τους.Σχόλια