Μετά το Brexit, έρχεται το Grexit;

296 2

Κίνδυνο για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούν  Γερμανοί επιχειρηματίες  ότι κρύβει η πιθανότητα ενός Brexit στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (23/6) στη Βρετανία, για την παραμονή ή όχι του Νησιού στην ΕΕ. Μάλιστα επισημαίνουν ότι οι επιπτώσεις θα είναι σημαντικές και για τη γερμανική οικονομία, ενώ θα ακολουθήσει «τσουνάμι» αποχωρήσεων μικρών κρατών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όμως, το 81% των επικεφαλής των γερμανικών επιχειρήσεων, θεωρεί ότι οι Βρετανοί θα επιλέξουν την παραμονή στους κόλπους της Ένωσης. Οι μισοί ερωτηθέντες πάντως προβλέπουν ότι σε περίπτωση Brexit, είναι πιθανή η αποχώρηση κι άλλων κρατών-μελών στη συνέχεια, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα «Business Monitor» της εφημερίδας «Handelsblatt», η οποία στην πλήρη έκτασή της θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο, περίπου οι μισές γερμανικές επιχειρήσεις είτε έχουν ήδη είτε σχεδιάζουν να αποκτήσουν δραστηριότητα στην Βρετανία. Από αυτές, το 14% θα περιορίσουν ή και θα ακυρώσουν αυτά τα σχέδια, εάν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το Brexit.

To 87% των στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα ήταν για αυτούς δυσάρεστη, ενώ σε ποσοστό 90% εκτιμούν ότι και η ίδια η χώρα θα υποφέρει από το Brexit και σε ποσοστό 52% ότι κι άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα αποφασίσουν πιθανόν να αποχωρήσουν – μεταξύ αυτών η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ισπανία και η Ελλάδα.Join the Conversation

2 comments

  1. Filippos Chris Απάντηση

    mas ta priksateeeeee

  2. Sita Papa Απάντηση

    Το πάμε, τι επανερχεστε, ούτε καλύτερο μπορεί να γίνει, χειρότερο ,μάλλον, θα γίνει και όχι μόνο για μας αλλά για όλο το οικοδόμημα της ΕΕ ! Ειδωμεν!