Μεταφέρεται το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά στο κτήριο της πρώην Ραλλείου Σχολής

Μεταφέρεται το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά στο κτήριο της πρώην Ραλλείου Σχολής

Βρέθηκε λύση για την ολοκλήρωση του έργου και μετατροπής της Ραλλείου Σχολής σε Δικαστικό Μέγαρο, έπειτα από 30 χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο, ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά.

Ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πηγές της περιφερειακής ενότητας Πειραιά, μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργου Γαβρίλη, του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, του Γεν. Γραμ. του υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπροσώπους του δικηγορικού συλλόγου, δικαστών και εργαζομένων, συζητήθηκαν οι διαδικασίες μεταφοράς του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά στο κτήριο της πρώην Ραλλείου Σχολής επί της πλατείας Κοραή.

Η διαδικασία λαμβάνει το «πράσινο φως», όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ) παρέχοντας 5.000.000 ευρώ το χρόνο περίπου.

Ο φορέας που θα εκτελέσει το έργο είναι οι Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ ΑΕ), ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές, ενώ ο δήμος θα παραχωρήσει το κτήριο για περισσότερα από 25 χρόνια.

Η υποχρέωση ωστόσο του δήμου και της Περιφέρειας, είναι να γίνει αλλαγή χρήσης της γης, αφού η χρήση του κτηρίου συνολικής έκτασης 9.000 τετραγωνικών μέτρων, προβλεπόταν για δημαρχείο, καθώς επίσης να αλλάξει και το ρυμοτομικό σχέδιο.

Οι δικαστικές υπηρεσίες της πόλης, πέρα από το νέο κτήριο επί της πλατείας Κοραή και μόλις αυτό αποπερατωθεί, θα χρησιμοποιήσουν και ένα μέρος του κτηρίου της οδού Σκουζέ, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης του κτηρίου. Μάλιστα για τη στέγαση των διαφόρων διοικητικών υπηρεσιών που βρίσκονται σε χώρους εκτός του Δικαστικού Μεγάρου, σύμφωνα με πληροφορίες, δαπανούνται 700.000 ευρώ το μήνα σε ενοίκια.

Την ερχόμενη Πέμπτη, θα υπάρξει μια ακόμη συνάντηση μεταξύ των αρμόδιων φορέων, ώστε να ρυθμιστούν οι ειδικοί όροι παραχώρησης και οι τεχνικές συνεννοήσεις.

Πηγή: Μετακομίζει το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά -«Πάει» στη Ράλλειο Σχολή | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/276931/metakomizei-dikastiko-megaro-peiraia-paei-sti-ralleio-sholi#ixzz4DkJjbjmzΣχόλια