«Μετακομίζει» η Ελισάβετ από το Μπάκιγχαμ (;)

«Μετακομίζει» η Ελισάβετ από το Μπάκιγχαμ (;)

Εργασίες συντήρησης ύψους εκατομμυρίων λιρών σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν στο Μπάκιγχαμ, και ως εκ τούτου η βασίλισσα Ελισάβετ ενδέχεται να υποχρεωθεί να μετακομίσει από τα ανάκτορα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο επιβλητικό ακίνητο ηλικίας 300 ετών που έχει υποστεί πολλές φθορές, χρειάζεται να γίνουν εργασίες ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών (211 εκατομμυρίων ευρώ), που θα επικεντρωθούν μεταξύ άλλων στην επιδιόρθωση των στεγών, την αντικατάσταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, την ανακαίνιση του διάκοσμου και την επιδιόρθωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, γνωστοποίησε σήμερα πηγή από τα ανάκτορα.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι καμία απόφαση δεν αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα, καθώς δεν έχει λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης, και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που χρησιμοποιούν το παλάτι ως μόνιμη βάση στο Λονδίνο, όπως η βασίλισσα Ελισάβετ και κάποια από τα παιδιά της, ενδέχεται να χρειαστεί να μετακομίσουν, ακόμα κι αν αυτή θα ήταν η πλέον πολυδάπανη λύση.

«Είναι μία από τις αρκετές πιθανές επιλογές που εξετάζουμε καθώς δρομολογούμε τις εργασίες συντήρησης του παλατιού», τόνισε η ίδια πηγή.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψει προσωρινά το Μπάκιγχαμ, η βασίλισσα διαθέτει διάφορες άλλες επίσημες κατοικίες από τις οποίες μπορεί να επιλέξει, περιλαμβανομένων του Πύργου των Ουίνδορ στο δυτικό Λονδίνο, της κατοικίας Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ, του Παλατιού Χόλιρουντ στο Εδιμβούργο και το Κάστρο Μπαλμόραλ βορειότερα στη Σκωτία.

Σημειώνεται ότι τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ διαθέτουν 775 δωμάτια, μεταξύ αυτών 52 υπνοδωμάτια για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τους καλεσμένους τους, και 118 υπνοδωμάτια για το προσωπικό. Το αγόρασε ο βασιλιάς Γεώργιος ο Γ’ στη σύζυγό του, την βασίλισσα Σάρλοτ, και χρησιμοποιείται ως η επίσημη κατοικία των Βρετανών μοναρχών από το 1837.Σχόλια