Μετακομίζουν… τον Παπανδρέου

Μετακομίζουν… τον Παπανδρέου

Χωρίς γραφεία παραμένουν οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, καθώς οι υπηρεσίες του κοινοβουλίου δεν έχουν καταφέρει να βρουν χώρο εντός του βουλευτηρίου για να τους παραχωρήσουν.

Το θέμα, έχει αναλάβει προσωπικά και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, που επιχειρεί να συντονίσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους πρώην πρωθυπουργούς που σήμερα δε διατηρούν την βουλευτική τους ιδιότητα, αλλά εξακολουθούν να διατηρούν γραφεία εντός του βουλευτηρίου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου στους οποίους είχαν παραχωρηθεί γραφεία εντός του Μεγάρου, συνολικού εμβαδού άνω των 250 τ.μ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βούτσης τους έχει προτείνει να μεταφερθούν σε μικρότερα γραφεία εντός του βουλευτηρίου, ή σε μεγαλύτερα σε κτήρια που μισθώνει το κοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής μόνο κ. Παπανδρέου έχει ανταποκριθεί στην έκκληση του προέδρου, εγκαταλείποντας το ιστορικό γραφείο που στο παρελθόν το είχαν ο παππούς του, Γεώργιος Παπανδρέου, και ο πατέρας του, Ανδρέας Παπανδρέου. Για το γεγονός αυτό, ο κ. Βούτσης ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου με επιστολή.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε να εγκατασταθεί σε μικρότερο χώρο, πάντα όμως εντός του βουλευτηρίου, όπως ήταν η αρχική του επιθυμία. Στο κενό γραφείο μεταφέρθηκε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς και το προσωπικό που δικαιούται ως πρώην πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σημίτης έχει ήδη αρνηθεί και τις δύο προτάσεις του προέδρου, ενώ ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ενοχληθεί ακόμα λόγω -όπως αναφέρουν οι πηγές- των εσωκομματικών εξελίξεων στην ΝΔ που μπορούν είτε να λύσουν το πρόβλημα, είτε να δημιουργήσουν περισσότερες ανάγκες.Σχόλια