Μετονομάστηκε σε «Παύλου Φύσσα» η Παν. Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, στο σημείο της δολοφονίας του μουσικού (φωτό)

Μετονομάστηκε σε «Παύλου Φύσσα» η Παν. Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, στο σημείο της δολοφονίας του μουσικού (φωτό)

Σε οδό Παύλου Φύσσα μετονομάστηκε πλέον η οδός Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, εκεί όπου ο μουσικός δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. Η εκδήλωση μετονομασίας του δρόμου έγινε σήμερα το πρωί, παρουσία των γονιών του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτη και Μάγδας Φύσσα, φίλων του, και πλήθους κόσμου.

1

«Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής», τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.

2

«Σήμερα είναι η στιγμή να περάσει στη συλλογική μνήμη του τόπου η δολοφονία του Παύλου. Να αποτυπωθεί το όνομά του στην ιστορία αυτού του δρόμου. Η οδός Παύλου Φύσσα δείχνει έμπρακτα τη θέλησή μας να τιμήσουμε όχι μόνο τον ίδιο τον Παύλο, αλλά και την ιστορία της πόλης μας», πρόσθεσε ο δήμαρχος, για να καταλήξει: «Τιμούμε τον Παύλο σημαίνει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να αποκαλυφθεί σε όλους τι είναι η Χρυσή Αυγή -μια συμμορία τραμπούκων και νοσταλγών του ναζισμού».

3

Μετά την τελετή έπαιξαν νεανικά μουσικά συγκροτήματα με μουσικούς, φίλους του Παύλου Φύσσα, ενώ στις 19.00 θα προβληθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμ. Μπενάκη 70), το ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Άρη Χατζηστεφάνου.

4

5Σχόλια