Μέτρο-σοκ: Μόνιμο «capital control» για συνταξιούχους και Δημόσιο

173 1

Σχέδιο που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων και έλεγχο στις αναλήψεις μετρητών έχει στα σκαριά το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής. Το μέτρο-σοκ αφορά περίπου 3,2 εκατομμύρια συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, βασικός άξονας του σχεδίου είναι να περικοπεί στις παραπάνω κατηγορίες η εβδομαδιαία λήψη μετρητών από τις τράπεζες στα 150 ευρώ από τα 420 ευρώ που είναι σήμερα.

Τα υπόλοιπα χρήματα (μισθοδοσίας ή σύνταξης) θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να εξαιρεθούν συνταξιούχοι άνω των 75 ετών και όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η χρήση του πλαστικού χρήματος είναι περιορισμένη.Join the Conversation

1 comment

 1. Βασίλης Σταυρίδης Απάντηση

  «Είμαι συνταξιούχος του ΤΣΜΕΔΕ και με την σύνταξη αυτήν επιδοτώ και τα δύο άνεργα παιδιά μου…Τι θα γίνει με την κρατική παράνομη επιδρομή;»
  Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Οκτωβρίου 10, 2015

  Προς το Κίνημα Δεν Πληρώνω,

  Αγαπητοί φίλοι, εγώ ακολουθούσα τις παραινέσεις σας καθώς και τις δηλώσεις του Τσίπρα πριν γίνει πρωθυπουργός και δεν πλήρωνα το παράνομο και αντισυνταγματικό Βενιζέλειο χαράτσι για όλα τα χρόνια, αλλά βεβαιώθηκε όπως ήταν φυσικό στο ανάλγητο κράτος, δηλαδή στην εφορία.

  Εχω εισόδημα και την μόνη κατάθεση σε ένα ευαγές ίδρυμα που, αποκαλείται τράπεζα και που είναι η σφαγμένη ήδη σύνταξή μου από το ΤΣΜΕΔΕ, περίπου 1500 ευρώ και που συνεχώς περικόπτεται (αυτό σημαίνει ανάπτυξη στην δύσμοιρη χώρα μας τα τελευταία μνημονιακά χρόνια).

  Με αυτήν επιδοτώ και τα δύο άνεργα παιδιά μου (για του λόγου το αληθές παίρνει και η γυναίκα μου κάτω από 1000 ευρώ μια σύνταξη από το ΙΚΑ) που, βολοδέρνουν στην Ελλάδα ψάχνοντας μια δουλειά και δεν φεύγουν έξω, γιατί αγαπάνε την χώρα τους που, συνεχώς τους πληγώνουν οι μανδαρίνοι που κυβερνάνε τόσα χαμένα χρόνια, με την προσοχή τους μην θίξουν τα μεγάλα συμφέροντα.
  Για να έρθω στο θέμα που, μας καίει, πιστεύω, όλους που αντισταθήκαμε και δεν πληρώναμε τα παράνομα χαράτσια, για να φύγουν στους τοκογλύφους έξω και μέσα, θα σας ρωτήσω τι θα κάνουμε τώρα που, το ληστρικό κράτος θα αρχίσει να βάζει γερό χέρι στις τσέπες μας και στο κομμάτι πάνω από χίλια ευρώ μισθό ή σύνταξη;

  Πως λέτε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την συγκεκριμένη κρατική παράνομη επιδρομή στα γλίσχρα έτσι κι αλλιώς εισοδήματά μας;;;

  Πάντως έμεινα άγαλμα από τον θαυμασμό μου στο πως σκέφτηκαν μια τόσο φαεινή ιδέα τα φωτεινά μυαλά που μας κυβερνάνε σε Ελλάδα και Ευρώπη.

  Να σκεφτεί κανείς ότι, τους πληρώνουμε και από πάνω για να κλέβουν τον εξαθλιωμένο λαό και να προστατεύουν το κεφάλαιο…που είναι χορηγοί των…σε τελευταία ανάλυση.

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ