Μια γαλλική αγκαλιά για τον Αλέξη…

Μια γαλλική αγκαλιά για τον Αλέξη…

Ολοκληρώθηκεμετά από μία ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Γάλλο πρόεδρο στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να ζητεί, όπως όλα δείχνουν, στήριξη από τον Φρανσουά Ολάντ, σε ό,τι αφορά στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, αλλά και προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μετέφερε στο Γάλλο Πρόεδρο την εκτίμηση ότι η συμφωνία έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό, διότι κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος, ενώ τον ενημέρωσε και για τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως είναι δικαίωμα της Ελλάδας το πώς θα κατανέμει τα βάρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει από τον Φρανσουά Ολάντ να ασκήσει την επιρροή του προς αυτή την κατεύθυνση, στον απόηχο των αντιδράσεων ΔΝΤ, Βερολίνου και Κομισιόν για τα ν/σ για το ασφαλιστικό και φορολογικό που προτίθεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, αλλά αναλυτές σχολιάζουν ότι η πολιτική επιρροή του Παρισιού έχει περιοριστεί, λόγω των χαμηλών δημοσιονομικών επιδόσεων της Γαλλίας.

Την ίδια ώρα, γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν λίγο πριν τη συνάντηση Τσίπρα – Ολάντ, ότι ο Γάλλος πρόεδρος είναι δυσαρεστημένος από τις επιδόσεις της Αθήνας στο προσφυγικό, και το γεγονός ότι ορισμένοι από τους τρομοκράτες που επιτέθηκαν στο Παρίσι πέρασαν από ελληνικό έδαφος,.

«Εγώ θέλω να σώσω την Ελλάδα όχι τον Τσίπρα» φέρεται να είπε μάλιστα ο κ. Ολάντ, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega που επικαλείται πηγή του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Σε ό,τι αφορά στο υπόλοιπο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα, αύριο στις 12 μμ ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ, με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Σχόλια