Μια ζωή την έχουμε…

Μια ζωή την έχουμε…

Και δεν έχεις ούτε δευτερόλεπτο για χάσιμο. Όποιες δυσκολίες και να συναντάς, μην ξεχνάς πως το πιο πολύτιμο αγαθό που έχεις είναι ο χρόνος. Μην το σπαταλάς με στεναχώριες και άγχος.

Εσύ που είσαι επαγγελματίας, πωλητής, έμπορος, επιχειρηματίας, μην χάνεις χρόνο με άγχος και τύψεις. Άλλωστε ο Wayne Dyer το ανέλυσε καλά στο βιβλίο του «Οι περιοχές των σφαλμάτων σας» εξηγώντας πως τα 2 πιο άχρηστα συναισθήματα είναι το άγχος και οι τύψεις. Και όμως αυτά τα δυο μας κάνουν και χάνουμε χρόνο, χάνουμε τη ζωή μας, χάνουμε το σήμερα. Ακινητοποιούμαστε και απλά αγχωνόμαστε για το αύριο ή σκεφτόμαστε το χτες. Τι μεγάλη αδικία για σένα, για το παρόν και το μέλλον σου. Έτσι δεν είναι;

Όσο και να ανησυχείς για το αύριο, που έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να ορίσεις εξολοκλήρου, δεν πρόκειται να το αλλάξεις. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να χάνεις το σήμερα. Και ξέρεις πως αυτό που κάνεις σήμερα είναι ο σπόρος που θα ανθίσει αύριο. Δώσε όλο σου το ενεργητικό στο σήμερα χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς άγχος για το αύριο και τότε θα δεις πως θα τα καταφέρεις. Αν σε κάθε σου κίνηση έχεις άγχος και σκέφτεσαι ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, τότε αυτοσαμποτάρεις κάθε σου κίνηση.

Πίστεψε στον εαυτό σου, κάνε αυτό που ξέρεις πως πρέπει να κάνεις, με αγάπη, με πάθος, με πίστη και θα δεις πως όλα θα πάνε καλά. Ξέχνα το άγχος που σε παραλύει.

Όσο και να στεναχωριέσαι και να έχεις τύψεις για όσα δεν έκανες ή όσα λάθη έκανες στο παρελθόν, δεν πρόκειται επίσης να αλλάξεις τίποτα. Πάρε το μάθημα σου και προχώρα. Μην χάνεις άλλο χρόνο και χάνεις και πάλι το σήμερα. Επαναλαμβάνω, πάρε το μάθημα από τα λάθη και προχώρα. Το σήμερα είναι δικό σου, είναι μεγαλειώδες και καταπληκτικό και εσύ δεν πρέπει να το βλέπεις να περνά και να χάνεται…

Για αυτό λοιπόν, αφού μια ζωή την έχουμε, ας την ζήσουμε όσο το δυνατόν πιο δυνατά, ας ζήσουμε το σήμερα μαθαίνοντας από το χτες και στοχεύοντας στο αύριο. Σε κόντρα των καιρών, σε κόντρα των ηλιθίων, των συμφερόντων, των κομπλεξικών, κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα. Δώσε τον καλύτερο εαυτό σου και ζήσε το σήμερα, στη δουλειά σου και στη ζωή σου.

Πηγή : isotimos.comΣχόλια