Μιχελογιαννάκης: «Να γιατί ψήφισα ναι στα μέτρα»

Μιχελογιαννάκης: «Να γιατί ψήφισα ναι στα μέτρα»

Τους λόγους και το σκεπτικό με βάση το οποίο άλλαξε τη γνώμη του και τάχθηκε υπέρ της ψήφισης του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μιχελογιαννάκης.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης υποστήριξε ότι εδώ και δέκα μέρες είχε μπει σε μία διαδικασία συλλογισμού, σύμφωνα με την οποία «είχα βάλει από τη μία μεριά ένα επαχθέστατο μνημόνιο» και από την άλλη, «αν δεν ψηφιστεί, έχουμε έξοδο, δηλαδή δραχμή».

Αναφέρθηκε εκτενώς στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας τονίζοντας ότι «εγώ είμαι ένας άνθρωπος που καπνίζει, δεν βγήκα από την αίθουσα ούτε ένα δευτερόλεπτο, ρουφούσα τις κουβέντες της μιας πλευράς και της άλλης και τις ζύγιζα μέσα μου».

Το ερώτημα που έθετε είναι πως κατά τη γνώμη του «δεν είμαστε έτοιμοι για το θέμα της εξόδου».

«Ακούστηκαν τα επιχειρήματα και της εθνικοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδος» σημείωσε αλλά και το τι θα γίνει με το ισοζύγιο των πληρωμών, αναφορικά με το ιδιωτικό χρέος που είναι σε ξένο δίκαιο.

Συζητήθηκε επίσης το τι θα γίνει στο θέμα του δημόσιου χρέους και η μονομερής διαγραφή του.

Ο Μιχελογιαννάκης, είπε, ότι δεν είναι «κωλοτούμπας» αλλά υπεύθυνος. «Είδαμε ότι είμαστε σε μια κατάσταση μέσα» σημείωσε συμπληρώνοντας ότι «ο εναλλακτικός δρόμος ήταν στον αέρα».

«Ψήφισα βάζοντας μέσα το συμφέρον μιας κοινωνίας που με έχει βγάλει τρεις φορές πρώτο» κατέληξε.Σχόλια