Μίκης Θεοδωράκης: «Ό,τι έχει σχέση με το παιδί, πρέπει να θεωρείται από όλους μας ιερό»

Μίκης Θεοδωράκης: «Ό,τι έχει σχέση με το παιδί, πρέπει να θεωρείται από όλους μας ιερό»

Αγανάκτηση και παράλληλα θλίψη προκαλεί το τελευταίο διάστημα η επιβολή αστρονομικών ποσών ΕΝΦΙΑ σε οργανισμούς που φροντίζουν και προστατεύουν ανυπεράσπιστα παιδιά.

Την κατάσταση αυτή φυσικά δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη ο Μίκης Θεοδωράκης. Η Έλενα Ακρίτα λοιπόν ανέβασε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook το σχόλιο του Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή το άρθρο της με τίτλο «Ένα παιδί μετράει τον ΕΝΦΙΑ», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».

Αναλυτικά το σχόλιο του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη:

«Προσυπογράφω το παρακάτω άρθρο της αγαπητής φίλης Έλενας Ακρίτα. Ό,τι έχει σχέση με το παιδί, πρέπει να θεωρείται από όλους μας ιερό. Πόσα παιδιά χωρίς οικογένεια δεν έχουν την τύχη να φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωριά S.O.S., στο Χαμόγελο του Παιδιού κλπ. ; Και τι κάνει το Κράτος γι’ αυτά; Απολύτως τίποτα.

Δεν φτάνει λοιπόν αυτό, θα πρέπει τώρα να διώκονται και οι φορείς σαν τους παραπάνω, που τα περιθάλπουν και τους παρέχουν έστω και τα πιο απαραίτητα για την διαβίωση και ανατροφή τους; Όχι μόνο δεν τους παρέχεται καμμία βοήθεια αλλά είναι τώρα και υπό διωγμόν;

Λυπάμαι αλλά μια τέτοια αντιμετώπιση από πλευράς του Κράτους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά μόνο ως εγκληματική.

Αθήνα, 1.11.2015

Μίκης Θεοδωράκης»

 Σχόλια