Μύκονος: Χωρίς θαλάσσια σπορ το Καλό Λιβάδι το φετινό καλοκαίρι στη μνήμη του δεκάχρονου που σκοτώθηκε πέρυσι

Μύκονος: Χωρίς θαλάσσια σπορ το Καλό Λιβάδι το φετινό καλοκαίρι στη μνήμη του δεκάχρονου που σκοτώθηκε πέρυσι

Το δημοτικό συμβούλιο της Μυκόνου αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση να μην επιτρέψει την επενοικίαση της παραλίας στο Καλό Λιβάδι για θαλάσσια σπορ, με νωπές ακόμα τις μνήμες από την τραγωδία που σημειώθηκε εκεί το περσινό καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι, ένα δεκάχρονο αγόρι έχασε τη ζωή του στο Καλό Λιβάδι, όταν, την ώρα που έκανε θαλάσσια σπορ, έπεσε από τη φουσκωτή «μπανάνα» και χτυπήθηκε θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους.

Το θέμα ανέδειξε τις εγκληματικές ευθύνες και την έλλειψη ασφαλείας με την οποία λειτουργούν ορισμένες επιχειρήσεις στα νησιά.

Στη μνήμη του άτυχου παιδιού, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μην παραχωρήσει τη φετινή σεζόν την παραλία σε κάποιον επιχειρηματία θαλασσίων σπορ για εκμετάλλευση. Η απόφαση ταυτίστηκε με την εισήγηση του δημάρχου Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνου Κουκά, ενώ ικανοποιήθηκε και το αίτημα των τραγικών γονιών που έχασαν το μοναχοπαίδι τους.

Σημειώνεται ότι οι γονείς είχαν εκφράσει τη σχετική επιθυμία τους, να μην επιτραπεί τουλάχιστον για φέτος η επενοικίαση της παραλίας για θαλάσσια σπορ, γεγονός που σεβάστηκε η νέα δημοτική αρχή του νησιού.Σχόλια