Μικρά μυστικά που θα απογειώσουν το μακιγιάζ σου

Μικρά μυστικά που θα απογειώσουν το μακιγιάζ σου

Καμιά μας δε γεννήθηκε επαγγελματίας μακιγιέρ γι αυτό τελικά μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο απ όσο ακούγεται το να βάλεις κόκκινο κραγιόν ή να κάνεις smokey eye. Γι αυτό παρακάτω θα δείτε μικρές συμβουλές που θα σας αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες για το καθημερινό μακιγιάζ σας.

1. Πώς θα προετοιμάσετε σωστά το δέρμα σας; Απλώστε μια ενυδατική κρέμα όχι πολύ βαριά αλλά σίγουρα πια με αντηλιακό δείκτη προστασίας (για το πρωί) αφήστε το δέρμα να την απορροφήσει για ένα δυο λεπτά και ξεκινήστε το μακιγιάζ σας. Η ενυδατική θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο λείο, με πόρους λιγότερο ορατούς ενώ θα βοηθήσει να “κρατήσει” το μακιγιάζ για πολλές ώρες.

2. Πώς θα μειώσετε την ένταση στο χρώμα της σκιάς των ματιών ή των φρυδιών σας; Σας “ξέφυγε” λίγο παραπάνω μια σκιά με έντονο χρώμα; Κανένα πρόβλημα, αρκεί να έχετε μια διαφανή πούδρα που θα περάσετε με πινέλο πάνω στα βλέφαρα ή τα φρύδια σας για να ισορροπήσει το χρώμα.

3. Πώς θα είστε σίγουρες πως δεν θα “λερωθείτε” από τη σκιά ματιών που μπορεί να πέσει στο μάγουλό σας και να σας χαλάσει το μακιγιάζ; Πριν ξεκινήσετε θα βάλετε μεγάλη ποσότητα διάφανης πούδρας με ένα χοντρό πινέλο στο σημείο κάτω από τα μάτια και στο πλάι. Όση σκιά και να πέσει, ακόμη και μαύρη δεν θ΄αφήσει κανένα σημάδι αφού μόλις τελειώσετε με το ίδιο παχύ σας πινέλο θα καθαρίσετε την περιοχή παίρνοντας μακριά και τους κόκκους πούδρας και τους κόκκους σκιάς.

 4. Πώς θα απλώσετε τέλεια ένα έντονο κραγιόν; Θα έχετε πρώτα περάσει με άχρωμο (μπεζ) μολύβι, το περίγραμμα των χειλιών σας. Έτσι και το χρώμα δεν θα “ξεφύγει” από το περίγραμμα,  αλλά και θα “εξαφανίσει” τις λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλια.Σχόλια