Μικροεπεισόδια με πρόσφυγες στα ελληνοσκοπιανά σύνορα

Μικροεπεισόδια με πρόσφυγες στα ελληνοσκοπιανά σύνορα

Μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα καθώς χιλιάδες πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, εξακολουθούν να συρρέουν στην περιοχή προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία τους, μέσω των Βαλκανίων, προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, σήμερα περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική πέρασαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από το πρωί ενώ, άλλοι 8.000 άνθρωποι περιμένουν να περάσουν τα σύνορα.

Ο μεγάλος αριθμός των συγκεντρωμένων και η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, οδήγησαν σε μικροσυμπλοκές και οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας των Σκοπίων, οπλισμένοι με γκλομπ, επενέβησαν κατ’ επανάληψη, σύμφωνα με μια πηγή του υπουργείου Εσωτερικών.

«Με ένα τόσο μεγάλο πλήθος, πάντα κάποιος προσπαθεί να προσπεράσει αυτόν που βρίσκεται μπροστά του και αυτό δημιουργεί εντάσεις που η αστυνομία προσπαθεί να αναχαιτίσει. Όμως μέχρι τώρα δεν είχαμε σοβαρά επεισόδια», σημείωσε σχετικά η ίδια πηγή.

Το υπουργείο υποστήριξε ότι οι συγκρούσεις σημειώθηκαν κυρίως μεταξύ προσφύγων που προσπαθούσαν να ανοίξουν δρόμο για να φτάσουν στα τρένα και τα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν στα σύνορα με τη Σερβία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει ο φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον δύο ή τρεις άνθρωποι χτυπήθηκαν από αστυνομικούς με γκλομπ.

Σημειώνεται ότι από την Κυριακή, 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αναχωρήσει από το κέντρο υποδοχής και καταγραφής της Γευγελής, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία, από τις 19 Ιουνίου οι αρχές έχουν εκδώσει 64.522 άδειες διέλευσης από τη χώρα.Σχόλια