Μηνάς Τσίγκος – Το ελληνικό ροκ επανέρχεται στο προσκήνιο

Μηνάς Τσίγκος – Το ελληνικό ροκ επανέρχεται στο προσκήνιο

Με την ελληνική ροκ σκηνή να ανεβαίνει εκ νέου δυναμικά τα τελευταία χρόνια, πολλοί ροκ καλλιτέχνες και μπάντες των τελευταίων ετών ξανακερδίζουν το ελληνικό κοινό και επικρατούν στη νυχτερινή Αθήνα, με τις εναλλακτικές και άκρως «ανεβαστικές» προτάσεις τους!

Μεταξύ αυτών και οι 1550, μια ροκ μπάντα που εμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα πριν από 17 χρόνια και έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με πολλά μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Έλενα Παπαρίζου, οι Stavento, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Αντώνης Ρέμος, η Πάολα, η Demy κ.ά.

3

Τις εντυπώσεις κλέβει ο νέος τραγουδιστής των 1550, Μηνάς Τσίγκος, ο οποίος εντυπωσιάζει με τις φωνητικές του δυνατότητες, το ξεχωριστό «μέταλλο» και το «γρέζι» που διαθέτει, την όμορφη εμφάνισή του και το χαρακτήρα του.

Ο Μηνάς Τσίγκος, απ’ την εφηβική του κιόλας ηλικία, είχε εκδηλώσει την αγάπη του για τη ροκ μουσική, και εμφανιζόταν σε μαγαζιά της πρωτεύουσας με συγκροτήματα που είχε δημιουργήσει ο ίδιος.

Με «δάσκαλό» του τον Αλέξη Μπαλακάκη (Hannibal), ωρίμασε μουσικά και προσχώρησε στους ΑΜΑΓΑΛΜΑ, κάνοντας πολλές εμφανίσεις σε αθηναϊκά μαγαζιά, και μαζί με τους ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΥΣ μάγεψαν τη σκηνή «Το Όνομα του Ρόδου» και του 5/4.

Ακολούθησε η συνεργασία του με τους DECIBEL (μετονομάστηκαν σε «Γη του Πυρός) που ξεσήκωναν την Αρχιτεκτονική, και μετέπειτα με τους DANGER ANGEL-απ’ τους σημαντικότερους «σταθμούς» της καριέρας του-, στην οποία και παρέμεινε για 4,5 χρόνια.

2

Πριν από δύο χρόνια ο Μηνάς Τσίγκος βρέθηκε στη θέση του βασικού τραγουδιστή του συγκροτήματος 1550.Τα υπόλοιπα μέλη του είναι οι: Ρουσσέτος Δημητρόγλου (Κιθάρες), Γιάννης Κωστής (Μπάσο), Τάσος Σταύρακας (Πλήκτρα), Ιωσήφ Μοσχόπουλος (Φωνητικά και Κιθάρα) και Γιάννης Ράνης (Τύμπανα).

Φέτος, οι 1550 δίνουν άλλο ρυθμό στην Αθηναϊκή νύχτα, γεμίζοντας ασφυκτικά κάθε Τετάρτη γνωστό bar στο Κολωνάκι, με ένα πολύωρο, δυναμικό πρόγραμμα με δικά τους αγαπημένα τραγούδια, με γνωστές επιτυχίες διασκευασμένες με ξεχωριστό τρόπο, και με συνεργασίες-έκπληξη!

Το Μηνά Τσίγκο, μπορείτε να τον απολαύσετε και με τη δεύτερη «οικογένειά» του, τους «Two and a Half». Ο Μηνάς Τσίγκος (φωνή των 1550/OFF),ο Χριστόφορος Ραζής (κιθάρα των OFF) και ο Στρατής Steele (φωνή των Endomain) είναι ένα λίγο… διαφορετικό, αλλά άκρως διασκεδαστικό, acoustic τρίο.

Σύντομα, θα έχουμε νεότερα για τα καινούργια του σχέδια, ενώ ανυπομονούμε να τον δούμε να ροκάρει στη σκηνή και να σιγοτραγουδήσουμε πολλές επιτυχίες, όλες μοναδικά ερμηνευμένες από τον νέο τραγουδιστή που όπως όλα δείχνουν αρέσει πολύ.

Αξίζει να τον δείτε και στα δύο σχήματα!

Πηγή: koolnews.gr
Σχόλια