Μήνυμα-έκκληση του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τον Έρανο της Αγάπης, με αφορμή την έλευση των Χριστουγέννων

Μήνυμα-έκκληση του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τον Έρανο της Αγάπης, με αφορμή την έλευση των Χριστουγέννων

Έκκληση να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να συντρέξουμε στον Έρανο της Αγάπης, απηύθυνε σήμερα με μήνυμά του ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει ότι η Εκκλησία διατηρεί την παράδοση πολλών δεκαετιών, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, προκειμένου να διακονεί πτωχούς, ασθενείς, φυλακισμένους, ξένους και πεινασμένους.

Ειδικότερα, επισημαίνει ότι στις ενορίες με τα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία επιτελείται, ιδιαίτερα αυτά τα χρόνια της κρίσης, πολύπλευρο έργο χάρη στην εθελοντική προσφορά πολλών, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο με τα ιδρύματα, τα προγράμματα σίτισης και διανομής ρουχισμού, τα κοινωνικά φαρμακεία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τη διακονία των αστέγων.

Στο σχετικό μήνυμά του, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησία αναφέρει ότι «οι χριστιανοί βιώνουν το μεγάλο γεγονός (των Χριστουγέννων) μέσα στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας. Κοινωνούν με τον ενανθρωπήσαντα Θεό και με τους συνανθρώπους τους. Αυτή η κοινωνία αλλάζει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Οδηγεί από την εγωιστική περιχαράκωση, στην κοινωνία της αγάπης. Και αυτή η αγάπη αγκαλιάζει την καθημερινότητα της ζωής και τις ανάγκες του καθενός», προσθέτει.

Τέλος, την υπογραφή του συνοδεύουν πατρικές ευχές για όλους.Σχόλια