Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτομαγιά

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρωτομαγιά

«Οφείλουμε να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, να εντείνουμε την οργάνωση στους χώρους δουλειάς. Η μάχη για ένα καλύτερο μέλλον του κόσμου της εργασίας είναι ο μόνος τρόπος απότισης τιμής σε όσους κι όσες πάλεψαν, αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν. Το χρωστάμε σε αυτούς και στις μελλοντικές γενιές».

Αυτό τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για την Πρωτομαγιά και υπενθυμίζει ποιοι φέρουν την πολιτική ευθύνη τα τελευταία πέντε μνημονιακά χρόνια για την «αποδόμηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες», για την «σάρωση» των εργασιακών κεκτημένων από τις «νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με αποκορύφωμα τις μνημονιακές πολιτικές της τελευταίας πενταετίας», «ποιοι οργάνωσαν και υλοποίησαν την κοινωνική καταστροφή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα βήματα που έχουν ήδη γίνει παρά τη δυσκολία των καταστάσεων και προσθέτει ότι χρειάζονται όμως πολλά ακόμα. «Μπροστά μας έχουμε μεγάλες μάχες. Για να πάρουμε πίσω όσα δικαιούμαστε, για την πάταξη της μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας, για το χτύπημα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, για να τελειώσει πια το καθεστώς αυθαιρεσίας. Για την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων», σημειώνει και υπογραμμίζει ότι ‘οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για μια άλλη Ελλάδα, σε μια άλλη Ευρώπη».Σχόλια