Μήνυση Χριστόδουλου Ξηρού για τις συνθήκες στις Φυλακές Νιγρίτας

Μήνυση Χριστόδουλου Ξηρού για τις συνθήκες στις Φυλακές Νιγρίτας

Μήνυση εναντίον του εποπτεύοντος εισαγγελέα, του διευθυντή και του αρχιφύλακα των φυλακών Νιγρίτας υπέβαλε ο Χριστόδουλος Ξηρός, που βρίσκεται σε καθεστώς απομόνωσης.

 Στο κείμενο της μήνυσής του, σύμφωνα με το Βήμα, κάνει λόγο για «απάνθρωπη» καθημερινότητα, σημειώνοντας:
«Ευρίσκομαι σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης από τον Ιανουάριο του έτους 2015 από την πρώτη στιγμή της σύλληψής μου. Το καθεστώς αυτό εντάθηκε μετά από επίθεση που δέχτηκα από ποινικό κρατούμενο στις φυλακές τύπου Γ’. Η άμεση απομόνωση, που παρουσιάστηκε σε εμένα ως δήθεν μονόδρομος, καθότι κρίθηκε απαραίτητη για τη δική μου ασφάλεια, μου επέφερε πλήρη στέρηση της επικοινωνίας μου με άλλα άτομα.

Το γεγονός ότι προαυλιζόμουν μόνος καθημερινά χωρίς την παραμικρή επικοινωνία με άλλα άτομα, δεδομένου ότι ακόμη και το φαγητό μου το άφηναν έξω από την πόρτα του κελιού μου επέφεραν σοβαρές ψυχικές διαταραχές, με αποτέλεσμα να παρουσιάσω φοβίες για τη ζωή μου, άρνηση να φάω ή να πιω οτιδήποτε μου παρεχόταν στη φυλακή με τον ως άνω βάναυσο και εξευτελιστικό τρόπο».

«Η απάνθρωπη αυτή σε βάρος μου συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την πλήρη και ολοκληρωτική απομόνωσή μου, επέδρασε πολύ άσχημα στην ήδη βεβαρημένη ψυχική μου κατάσταση, εμφανίζοντας καταθλιπτική συμπεριφορά και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, η οποία με οδήγησε σε εμφάνιση ψυχωσικού νοσήματος βάζοντας φωτιά στο κελί μου» καταλήγει ο Χ. Ξηρός, προσκομίζοντας την γνωμοδότηση κλινικής νευροψυχολόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ζητώντας παράλληλα την τιμωρία των ενόχων…Σχόλια