Μήνυση Καμίνη για καταλήψεις κτιρίων στην Αθήνα

Μήνυση Καμίνη για καταλήψεις κτιρίων στην Αθήνα

Ότι είναι αντίθετος στην κατάληψη κτιρίων και την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε αυτά, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με αφορμή την πρόσφατη κατάληψη του νοσοκομείου Πατησίων.

Ο ίδιος τόνισε, ότι ο δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να ανεχθεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε ιστορικά κτίριά του, ενώ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά – όπως έχει πράξει και σε άλλες περιπτώσεις -, περιμένοντας «επιτέλους να δω, ποιά θα είναι η αντίδραση της Πολιτείας».

Παράλληλα, ο κ. Καμίνης που κατήγγειλε ότι έως τώρα δεν έχει αντιδράσει «κανείς και κυρίως το υπουργείο, που έχει και την ευθύνη», ενώ επεσήμανε ότι οι συνθήκες σε αυτά τα κτίρια είναι άθλιες.

«Οι άνθρωποι αυτοί, δεν αξίζουν αυτή την τύχη, αλλά ούτε και η πόλη αυτή την υποβάθμιση και αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης, ενώ επανέλαβε, ότι «ο δήμος Αθηναίων δεσμεύεται ότι μπορεί να φιλοξενήσει οποιονδήποτε πρόσφυγα έχει ανάγκη. Αλλά αυτό, πρέπει να γίνεται με ευθύνη, με οργάνωση και με μέθοδο».

 Σχόλια