Μήνυση κατά του υιού Ψυχάρη κατέθεσε ο Νικολόπουλος για ψευδορκία και ψευδομαρτυρία

Μήνυση κατά του υιού Ψυχάρη κατέθεσε ο Νικολόπουλος για ψευδορκία και ψευδομαρτυρία

Μηνυτήρια αναφορά, κατά του υιού Ψυχάρη, κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη από τα γραφεία του κόμματός του, αφορμή για τη μήνυση κατά του, διευθύνοντος συμβούλου της ΔΟΛ ΑΕ, και μη εκτελεστικού μέλους της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, Π. Ψυχάρη, στάθηκε η ένορκη παραδοχή του τελευταίου ότι «εγγυήθηκε δάνεια 15 εκατ. ευρώ με… αέρα!!».

Πιο αναλυτικά, ο κ. Νικολόπουλος γνωστοποίησε ότι θα καλέσει ως μηνυτής τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει το ενδεχόμενο της διάπραξης του εγκλήματος της απάτης, αλλά και της ψευδορκίας και ψευδομαρτυρίας του Π. Ψυχάρη.

Επιπλέον, ζητά να διαταχτεί δικαστική έρευνα και σε βάρος των τραπεζικών στελεχών, δηλαδή των προέδρων, διευθυνόντων συμβούλων, μελών ΔΣ, καθώς και όλων των εχόντων δικαίωμα υπογραφής, «αλλά και εις βάρος εκείνων που μέχρι σήμερα καλύπτουν την ύπαρξη ανέγγυων δανείων και δεν κίνησαν -ως όφειλαν- τις διαδικασίες που προβλέπονται κατά την κοινή τραπεζική πρακτική προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Δημοσίου και των μετόχων των εισηγμένων στα ξένα και Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.».

Ο Νίκος Νικολόπουλος συνημμένα υπέβαλε τα πρακτικά της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα χορηγηθέντα δάνεια στον ΔΟΛ και την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ,, τα οποία αθροιστικά ξεπερνούν τα 300 εκ. ευρώ, από τα οποία τα 200 είναι ανέγγυα, καθώς έχει παραβιαστεί κάθε νομοθετική και κανονιστική πράξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

 Σχόλια