Μήνυση στον Καμμένο από αστυνομικό για συκοφαντική δυσφήμιση

Μήνυση στον Καμμένο από αστυνομικό για συκοφαντική δυσφήμιση

Ποινική δίωξη άλλα και αποζημίωση από τον ΥΠΕΘΑ Πανό Καμμένο ζητεί αστυνομικός με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε και η εισαγγελία την διαβίβασε στη Βουλή.

Αφορμή στάθηκαν επεισόδια στην Κω στις 21 Αυγούστου, όταν κατά την επίσκεψη του κ. Καμμένου με αφορμή το μεταναστευτικό, κάτοικοι της Κω πέταξαν αυγά και μπουκάλια με νερό εναντίον του με αποτέλεσμα να φυγαδευτεί από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.
Εν συνεχεία, ο κ. Καμμένος έγραψε στο Twitter ότι «επικεφαλής των αγανακτισμένων πολιτών ήταν εν ενεργεία αστυνομικός με μακρά θητεία στην ΕΥΠ μαζί με νεοναζί». Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατονόμασε συγκεκριμένο αστυνομικό ως οργανωτή της εναντίον του διαμαρτυρίας (σ.σ.: κατέγραψε λανθασμένα το επώνυμό του).
Ο φερόμενος ως υποκινητής αστυνομικός κατέθεσε σε βάρος του κ. Καμμένου αγωγή με την οποία διεκδικεί χρηματική αποζημίωση ύψους 19.950 ευρώ για την ηθική βλάβη ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση και απλή δυσφήμηση (άρθρα 362 και 363 Ποινικού Κώδικα).
Ο αστυνομικός υποστηρίζει κατά το περιστατικό που εξελίχτηκε έξω από το Δημαρχείο δεν ήταν εκεί και ότι δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια και με νεοναζί ή οποιαδήποτε άλλη ακραία οργάνωση. Η Βουλή θα αποφανθεί για την άρση ή όχι της ασυλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας.Σχόλια