Μήνυμα για ενότητα στην Κεντροαριστερά μετά τη νίκη Φώφης

Μήνυμα για ενότητα στην Κεντροαριστερά μετά τη νίκη Φώφης

Η Φώφη Γεννηματά πήρε μία καθαρή εντολή από τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς μετά από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας του δεύτερου γύρου για το νέο φορέα. 

Με ποσοστό γύρω στο 56,9%, έναντι 43,1% του Νίκου Ανδρουλάκη, η Φώφη Γεννηματά παρέμεινε σε θέση ισχύος, όπως άλλωστε ήταν και πριν από την εκλογική διαδικασία ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή την στιγμή, το ζητούμενο είναι να διατηρηθεί η ενότητα, αφού μία ενδεχόμενη διάσπαση, την αμέσως επομένη των εκλογών, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για το εγχείρημα. Το πρώτο μέλημα είναι η συσπείρωση και η κοινή πλεύση των υποψηφίων. Δεν ήταν τυχαία η κίνηση που έκανε χθες λίγο μετά τις 11 το βράδυ ο Νίκος Αλιβιζάτος, αφού συναντήθηκε με τους δύο τελικούς υποψηφίους. Στο διάλογο που ακολούθησε μεταξύ Γεννηματά-Αλιβιζάτου ο καθηγητής είπε: «Για μένα αυτή είναι η κρισιμότερη στιγμή. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί». «Ενα είναι σίγουρο. Θα προχωρήσουμε μαζί» απάντησε η Φώφη Γεννηματά.

Στις πρώτες τους δηλώσεις όλοι οι υποψήφιοι αφού έδωσαν συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά, δήλωσαν την συμπαράστασή τους στο έργο του νέου φορέα.

Οι επόμενες κινήσεις πάντως, από την πλευρά Γεννηματά, σύμφωνα με όσα έχουν προσχεδιαστεί, είναι: 

1. Η φυσιογνωμία και η οργανική δομή του νέου φορέα που θα αποφασιστεί στο Συνέδριο που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες.

2. Η διασφάλιση ενιαίας γραμμής παρά το πολυτασικό σχήμα

3. Η ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης με τους υπολοίπους φορείς και πρόσωπα του εγχειρήματος (Ανδρουλάκη, Καμίνη, Θεοδωράκη).

3. Το αρραγές μέτωπο έναντι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ όπως ευαγγελίζεται η νέα επικεφαλής του.

4. Η στάση του νέου φορέα στη Βουλή και κυρίως το ξεκαθάρισμα για τις μετεκλογικές συνεργασίες, δεδομένου ότι το 2018 πολλοί εκτιμούν ότι είναι εκλογικό έτος.

5. Η αξιοποίηση της κινητοποίησης του συνόλου των 210.000 πολιτών του α’ γύρου που ξεπερνούν τα κομματικά όρια του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ.

 


Σχόλια