Μυστική επιχείρηση «SOGAR IV»

Μυστική επιχείρηση «SOGAR IV»

Κάτω απο άκρα μυστικότητα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της INTERPOL στο πλαίσιο διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Γαλλία.

Με συνολικά 4.100 συλλήψεις και 13,6 εκατομμύρια δολάρια από κατασχέσεις, στη μυστική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «SOGAR VI»,  κατασχέθηκαν 42.463 ευρώ, δύο  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τριάντα επτά  ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δέκα  παιγνιομηχανές τύπου «VLT».

 

"SOGAR IV"

Η έρευνα ξεκίνησε στις 10 Ιουνίου και διήρκησε ένα μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσο αφορά τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκαν 10 υποθέσεις παρανόμων τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 55 ατόμων, εκ των οποίων 44 συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου.

"SOGAR IV"

Όπως αναφέρεται και σε σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία:

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την 10η Ιουλίου 2016, διεθνούς κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Γαλλία, για την καταπολέμηση του παρανόμου στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων, στην οποία συμμετείχαν και Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, από όλη την επικράτεια.Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «SOGAR IV» διήρκησε ένα μήνα (10/06-10/07) και πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της INTERPOL.Σε εθνικό επίπεδο, η αστυνομική επιχείρηση υλοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας καταγράφηκαν συνολικά 10 υποθέσεις εξιχνίασης παρανόμων τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 55 ατόμων, εκ των οποίων 44 συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου».

"SOGAR IV"

"SOGAR IV"

Στην επιχείρηση συμμετείχαν οι αρχές του Βιετνάμ, της Ελλάδας, της Κίνας (των ειδικών διοικητικών της περιφερειών Χονγκ Κονγκ και Μακάο), της Μαλαισίας, της Ταϊλανδής, της Σιγκαπούρης, της Ιταλίας και της Ολλανδίας.Σχόλια