Μυστήριο γύρω από την τύχη του δήμιου του ΙΚ, «τζιχαντιστή Τζον»

Μυστήριο γύρω από την τύχη του δήμιου του ΙΚ, «τζιχαντιστή Τζον»

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν ο Βρετανός τζιχαντιστής Μοχάμεντ Εμουάζι, γνωστός και ως «τζιχαντιστής Τζον», σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των σημερινών βομβαρδισμών στην πόλη Ράκα, στη βόρεια Συρία.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να επιβεβαιώσουμε το θάνατο του Τζον», δήλωσε ανώτερη στρατιωτική πηγή των ΗΠΑ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι εάν τελικά ο Τζον είναι νεκρός, τότε θα πρόκειται για μία πολύ σημαντική ήττα για το Ισλαμικό Κράτος, ιδίως σε επίπεδο προπαγάνδας.

Ο Μοχάμεντ Εμουάζι, ο δήμιος των τζιχαντιστών, εμφανίστηκε στα βίντεο που δείχνουν τις δολοφονίες των Αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, των Βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο, και ορισμένων άλλων ομήρων.

Σημειώνεται ότι το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι «ένας Βρετανός», ηγετικό στέλεχος του ΙΚ, καθώς και άλλοι τρεις μαχητές της οργάνωσης σκοτώθηκαν κατά την αμερικανική επιδρομή, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει ότι το άτομο βρετανικής υπηκοότητας που έχασε τη ζωή του ήταν ο «τζιχαντιστής Τζον».Σχόλια